Mileva Pavlović u zagrljaju voljenog supruga podelila prelepe vesti: Ceo život imam jednu želju! (foto)

Autor:

25.01.2021 18:00

Foto:

Foto:



Kako bi obeležili desetogodišnjicu braka, pisac i nekadašnje popularno TV lice Mileva Pavlović i njen suprug, biznismen Đoko Janjušević, na Maldivima su drugi put razmenili bračne zavete.

Nekad poznato televizijsko lice, autorka i voditeljka nekoliko emisija, profesor doktor i pisac Mileva Pavlović (55) i njen suprug, biznismen Đoko Janjušević (49), obeležili su desetogodišnjicu braka obnovom zaveta na Maldivima.

- Ceo život sam htela da se, kada nađem ljubav svog života, duboku ljubav, naklonost za ceo život, venčam na Maldivima. U godinama kada sam svesna tog čina i trenutka, kao i toga da nisam devojka, ni najmlađa, ni najlepša, ali jesam najzadovoljnija životom, želju sam ostvarila šestog januara ove godine. Suprug i ja smo se dogovorili da deceniju braka obeležimo venčanjem i obnovom zaveta na Maldivima. Mnogi kažu da posle deset godina ljubav oslabi, ali ja mislim da je suprotno - da je jača, a takva može da bude samo ako se istinski trudite oko toga, ako ste posvećeni jedno drugom.

Mileva Pavlović i Đoko Janjušević, foto: privatna arhiva

Venčanje su pažljivo isplanirali još u Beogradu.

- Prvi put smo bili na Maldivima. Pre nego što smo doputovali tamo, nedelju dana smo proveli u Dubaiju, gde često odlazimo i gde smo dočekali Novu godinu i proslavili suprugov rođendan. Trećeg januara stigli smo na Maldive. Imali smo aranžman koji smo rezervisali još u Beogradu, koji je uključivao i organizaciju venčanja. Organizatorka se potrudila da sve bude dobro isplanirano. Po nas je došao bagi okićen svežim cvećem. Bili smo bosi, u jednostavnoj odeći: ja u laganoj beloj haljini, suprug u lanenim pantalonama i košulji. U kosi i u ruci imala sam prirodno belo cveće sa ostrva, a on venac. Matičar nas je sa kumovima čekao na plaži, koja je već bila sređena za obred u vreme kada se na nebu vidi najlepši deo zalaska sunca. Filmska estetika. Matičar je govorio na engleskom, a mi smo ponavljali za njim. Šminka mi se topila ne zbog vrućine već zbog suza. Rasplakala sam se od uzbuđenja kao prava mlada. Nazdravili smo uz šampanjac, potom se fotografisali i otišli na romantičnu večeru. Venčanja na Maldivima su posebna atrakcija za turiste, koji aplaudiraju i bacaju cveće. Tako su ispratili i naše. U vili u kojoj smo odseli dočekalo nas je iznenađenje: sitni pokloni, šampanjac, cveće, voće i džakuzi. Kič estetika koja para srce. Sa Maldiva smo se vratili u Beograd nedelju dana kasnije.

Pročitajte i Dugo očekivano venčanje odloženo, kako će ova vest uticati na porodicu Bekam?

Mileva Pavlović i Đoko Janjušević, foto: privatna arhiva

Sudbinski povezani!

Milevina i Đokina ljubavna priča imala je neobičan početak.

- Suprug i ja smo se prvi put sreli pre tridesetak godina jer su sticajem okolnosti moji i njegovi roditelji sagradili kuće na istom mestu u Crnoj Gori, blizu mora. On je tada bio student zaljubljen u mene, a ja zrela devojka koja se osorno ponašala prema njemu. Rekao mi je tada: “Sačekaj ipak da odrastem.” Ponovo smo se sreli pre deset godina. Njemu je bilo 39, meni 44. Ubrzo posle tog susreta smo se venčali, bez velikog slavlja i pompe jer smo to već ranije prošli. Oboje iza sebe imamo brakove i decu. On dve, ja jednu kćerku, Mašu, sada dvadesettrogodišnjakinju. Nije bilo lako uskladiti sve to, ali trudili smo se kako bismo sačuvali našu ljubav. Naše kćerke su bile u delikatnim godinama kada smo počeli zajednički život, njegove su imale četiri i osam godina, a Maša je bila u pubertetu. Nikada pre njega Mašu nisam upoznala sa nekim muškarcem. “Na ljubav niko ne ostane imun”, rekao mi je u to vreme. I zaista je bilo tako. Maša ga je zavolela i prihvatila. Naše kćerke su u međuvremenu postale bliske. Posebno je moja Maša vezana za Đokine naslednice pošto je jedinica, a one opet u nju gledaju na poseban način jer je starija. Naša ljubav je proizvod truda da uspe i zato za nas ima smisla obnova zaveta na Maldivima.

Mileva Pavlović i Đoko Janjušević, foto: privatna arhiva

Zajednički život i dalje uspešno prilagođavaju svim okolnostima.

- Poslednjih nekoliko godina zbog suprugovog posla živimo u Opatiji. Dolazimo u Beograd makar jednom mesečno. To, pogotovo sada kada se nastava održava onlajn, ne remeti moje obaveze na Fakultetu za poslovne studije i pravo. U Opatiji sam čak najproduktivnija, najviše pišem. Maša je odrasla, sada je student četvrte godine psihologije i pomaže mi oko vođenja bloga i društvenih mreža. Obožavam more i prija mi život u Opatiji. I suprug i ja volimo da plovimo i uopšte taj morski ambijent.

Mileva je autorka nekoliko knjiga, dve stručne i dve beletrističke: “Miris žene” i “Ogledi o laži”. Nedavno je objavila i petu.

- Skoro je iz štampe izašla knjiga “Život u boji”, inspirisana temama emisija iz serijala koji je emitovan pod istim imenom, sačinjena od zapisa sa mog bloga, upotpunjena slikama gostiju i atmosferom iz emisija. Čitaju je ljudi i raspituju se za prethodne koje neko vreme nisu mogle da se nađu u prodaji, ali sada ih opet ima.

Pročitajte i Tajno venčanje Eve Mendes i Rajana Goslinga: posle devet godina veze

Mileva Pavlović i Đoko Janjušević, foto: privatna arhiva