Tragičan događaj koji je potpuno promenio život Žike Todorovića!

Autor: Vanja Vladičić

26.01.2021 21:50

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ataimages, instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ataimages, instagramGlumac Žika Todorović u životu susreo se sa brojnim izazovima, a iako se trudi da se sa svima uspešno izbori, jedna stvar posebno mu je teško pala. Naime, popularni glumac susreo se s najvećom boli koju roditelj može da doživi - gubitak sina, taj tragični događaj uzdrmao je život Žike Todorovića do temelja. Ipak, Žika je morao da nastavi dalje, zbog svoje porodice.

- Otkako nam se desilo ono sa Dekijem, izgubio sam apetit zbog depresije. I ja, i moja Ana. Smršao sam jer ne mogu da jedem. Razmišljali smo oboje o drugom detetu, i ne znamo. Nikad se gore u životu nisam osećao. Ja osećam to kao neku rupu u duši koja je nenadoknadiva. Svi mi govore: 'Moraš da nastaviš dalje, moraš da napraviš drugo dete...'

- A onda mi razmišljamo, pa je krenula ta korona i sve ostalo. Ne zna čovek šta da radi kad mu se tako nešto desi. Ja ne znam nikoga kome se tako nešto desilo. Baš u trenutku kada je on počinjao sa mnom da priča, kada smo pravili odnos oca i sina, počeli da razgovaramo, sve sa njegovim zapitkivanjima 'a zašto tata ovo, a zašto ono' - tad se to desilo. Opet pomislim, ima i gorih varijanti - da je stariji, sve bi bilo teže i teže. Ili barem ono - zaspao je i nije se probudio, barem se nije mučio... - počeo je priču Žika za portal NovaS.

Iako mnogi parovi ne uspeju da prevaziđu gubitak deteta Žika ističe da on i supruga nisu imali dilemu, te otkriva kako su preboleli tragičan događaj.

- Nije bilo ni govora o tome da se zbog toga raziđemo. Život je tu da se proživi zajedno. Krivim samog sebe. Normalni i zreli ljudi za takve stvari nikada ne krive onog drugog. Pitanje je da li smo uopšte mi krivi ili je takva sudbina. Ovo je prvi put da pričam o tome javno, ali rupa u duši uvek će stajati. Ja inače pišem pesmice samo za svoju dušu, ali to ne izdajem jer sam suviše stidljiv bubnjar… Ima i ličnih stvari, onako duboko ličnih. Ima jedna pesma koja je posvećena baš Dekiju - otkrio je glumac.

Pročitajte i EKV posle pauze od dve decenije: Žika Todorović ponovo uzeo palice u ruke (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Žika Todorović (@srdjan__todorovic)

Tri godine pre nego što je izgubio svog naslednika, Žika je ostao i bez svog najvećeg životnog oslonca, svog oca.

- Za svaku težu ulogu prvo sam pročitao tekst, pa davao njemu, i onda mi je davao savete. To je bilo prvih 20 godina, a kada sam stasao u glumca, onda je bilo manje toga. Svaki scenario koji sam odigrao on je prethodno pročitao. Da nije bilo njega, nikada ne bih postao glumac. 

Za kraj glumac je otkrio i da je njegova majka nedavno imala ozbiljnih zdravstvenih problema, te je istakao kako funkcionišu sada, kada su na snazi posebne mere zbog korona virusa, obzirom da njegova majka spada u grupu rizičnih građana zbog godina.

Pročitajte i Srđan Žika Todorović u novoj Gloriji: Najveća tuga

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Žika Todorović (@srdjan__todorovic)

- Majka ima 79 godina, a nedavno je doživela infarkt. Idem kod nje s maskom. Ona mi prilazi, a ja kažem: “Beži od mene, da li si normalna”. Ona ima ugrađen stent na srcu i od tog infarkta spada u rizičnu grupu srčanih bolesnika. Dokle god vlada korona, ja moram da pazim kad odlazim kod nje. Nema ljubljenja i grljenja. Mislim da je prezdravila, ali ona ima epilepsiju od pre 100 godina. Pije lekove, ali najblaži je oblik. I kad je doživela infarkt, nije pala na ulici već je osećala da ne može da diše i da je nešto guši. Kad smo otišli u Urgentni centar, odmah su je operisali i ugradili stent - zaključio je Žika Todorović.