Marija Veljković je anksioznost pobedila uz pomoć psihologa, a beg od stresa pronalazi u okrilju porodice

Autor:

27.01.2021 14:00

Foto:

Foto:Voditeljka Marija Veljković uspešno se nosi sa različitim životnim ulogama. Pored toga što vodi kviz "Slagalica" i jutjub kanal „Trudnoća je dar“, veliku pažnju poklanja vaspitanju i odgajanju troje mališana - Đurađa, Rose i Neve, koje je dobila u braku sa suprugom Milanom. Protekla godina bila je izazovna i drugačija od svih prethodnih jer smo izgubili bezbrižnost i slobodu. Za sve to bila je potrebna velika psihička snaga, a nošenje sa problemima nije bilo lako. (Pročitaj: Iskreno – Marijana Mićić otkriva kako je pobedila strahove koji su joj remetili život)

Pre nekoliko meseci, Marija se suočila s anksioznošću:
Imala sam utisak da mi je anksioznost jaka. Plašila sam se da se udaljim od kuće, iako volim da landram. Uživam u šetnjama, da svuda idem pešaka, da razgledam Beograd, ali tih nekoliko dana nisam želela da izlazim. Tek onog trenutka kada sam uvidela da to nisam ja, shvatila sam da je reč o anksioznosti. Otišla sam na emotivno pročišćenje. Dobila sam ogromnu podršku moje porodice, prijatelja i pratilaca na društvenim mrežama, kao i odlične savete.
Deo mentalne higijene je da svako od nas ide kod psihologa. Boreći se sa anksioznošću, shvatila sam koliko je ona uporna. Jednog dana sam rekla sebi: imaš troje dece, ne prati više vesti, prekini da gledaš sadržaje koji te uznemiruju. To je bio deo psihološkog pristupa problemu u kojem ne dozvoljavamo da hranimo tu emociju. Trudila sam se da napravim svoj mikrokosmos sa svim onim što mi prija.

Harizmatična voditeljka je uz pomoć psihologa pobedila strah, a beg od stresa pronašla u okrilju porodice, šetnji i fizičkoj aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Veljkovic (@mare.veljkovic)

Marija Veljković - Deca su je motivisala da pobedi anksioznost

Sa troje dece, ponekad je teško pronaći balans i udovoljiti svima. Marija ističe da je, kao i u svakoj drugoj porodici, i u njihovom domu situacija među bratom i sestrama promenljiva.

Naša deca se lepo slažu, mada se i svađaju. To je sve normalno. Sin je mnogo dobar, nikad ne primenjuje silu, ponosna sam na njega jer sam ga naučila da na ženama nikakvu fizičku silu ne treba da primenjuje i njegove sestre to koriste. Neva, kao najmlađa, najviše profitira, pa joj i on i Rosa sve dopuštaju. Imam nežan odnos sa svima.
Možda sam previše emotivna majka, ali posebno mi je važno da se stalno grlimo i ljubimo. Svi su međusobno različiti, ali su svi emotivni, Nevu još nazivamo bebom. Pokazujemo rado emocije jedni drugima i važno nam je da stalno razgovaramo o svemu – otkrila je voditeljka u razgovoru za "Story". (Pročitaj: Danica i Filip Karađorđević – Stefan je centar njihovog sveta)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Veljkovic (@mare.veljkovic)

Lana Dedić

Autor