Rialda Kadrić je bila sjajna glumica, a veće uloge zaobilazile su je iz ovog razloga

Autor:

28.01.2021 12:00

Foto:

Foto:



Glumica Rialda Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u serijalu "Žikina dinastija" preminula je nedavno u Atini, u 58. godini, od posledica srčanog udara. Scenarista Jovan Marković ističe kako ju je voleo i kao čoveka i kao vrsnu glumicu.

-Prijatelji su mi javili da je Rialda preminula i mnogo me je to ražalostilo. Voleo sam je i kao čoveka i kao glumicu. Bila je sjajna glumica, iako je bila naturščik. Ni profesionalni glumci nisu tako dobro uspevali da izvrše sve zadatke koje su dobijali, kao što je to činila ona. Uvek je bila ljubazna, lepo vaspitana. Svi smo je voleli. I ekipa na filmu i publika – otkrio je u emisiji „Kec na jedanaest“ scenarista filmskog serijala „Žikina dinastija.“ (Pročitaj: Svetlana Ceca Bojković – Ne pristajem da se plašim)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lude Godine (@_.zikina_dinastija._)

Kako je istakao, ni danas mu nije jasno zašto su joj nakon velike popularnosti reditelji davali samo sporedne i male uloge.

-Ona je bila za glavne, velike uloge. Rekao bih da je razlog zašto se povukla iz glume bio taj što je kritika, kao i veliki deo javnosti uprkos ogromnom uspehu koji smo ostvarili, naše filmove okarakterisala kao šund. Verujem da je zbog tog negativnog odijuma nisu angažovali koliko je zaslužila – dodao je poznati scenarista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lude Godine (@_.zikina_dinastija._)

Rialdina smrt iznenadila je i njenog nekadašnjeg kolegu, Vladimira Petrovića. Popularni "Boba" odavno se ne bavi glumom, ali ga je vest o tome da je Rialda preminula duboko potresla.

- Ne znam šta bih vam rekao. U šoku sam i evo ni sam ne verujem - izjavio je za portal "24sedam.rs".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lude Godine (@_.zikina_dinastija._)

Lana Dedić

Autor