Njegova reč se pamti - Milan Lane Gutović: Nema naroda kome je iskustvo nečemu služilo!

Autor:

01.02.2021 14:00

Foto:

Foto:



Jedan od bardova domaćeg glumišta Milan Lane Gutović (73) već dugi niz godina brilira na domaćoj sceni. Srca domaće publike osvojio je već prvim pojavljivanjem na scenia, a ulogom Srećka Šojića u kultnom filmu 'Tesna koža' publiku je kupio za sva vremena. Opšte je poznato da Lane retko daje intervjue, ali kada to uradi, onda se njegove rečenice prenose “s kolena na koleno”.

Iako je tokom bogate karijere publici predstavio brojne likove, Lane Gutović za 'Super TV' otkriva da je više uloga koje je odbio, nego koje je prihvatio.

- Odbijao sam uloge koje ja nisam verovao da umem da odigram ili koje nisam hteo, ali mi je prijalo da gledam kolegu koji je uradio od te uloge ono što ja sigurno nisam umeo. Skoro da se kajem što ih nisam odbijao više. Nema uloge koju bih priželjkivao da odigram. Bilo bi suviše halapljivo preko svega odigranog tražiti i pogače - otkrio je glumac.

Pročitajte i Milan Gutović: Ja sam dokaz da svaki klinac može da ima sedamdeset godina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXPLORE NOVI SAD (@explorenovisad)

Kako smo rekli na početku, Milan Gutović retko kada daje intervjue za javnost, a i kada se odluči na tako nešto njegove reči prepričavaju se s kolena na koleno, ne priča puno, ali ono što kaže odjekne poput groma. Svoju 'zatvorenost' opisao je na sledeći način:

- Tako je i u toj zatvorenosti sve više uživam i usavršavam je. Nemam 'odbrambeni mehanizam' koji bi bio efikasniji od toga - tvrdi Gutović, koji potom otkriva gde se zapravo krije njegov mir.

- Možda tako izgleda, ali nisam svoj mir pronašao ni na pecanju niti u kontejneru. Već sam ga imao ovde, a samo sam ga izveo na pecanje i u kontejner - rekao je s osmehom glumac.

Pročitajte Milan Lane Gutović: Mozak je moja Ahilova peta

Milan Lane Gutović, foto: Ataimages

Iako je mnogima godina za nama bila izuzetno turbulentna, Lane tvrdi da je uprkos okolnostima u kojima smo se našli zbog pandemije, koja promenila normalan tok živeta, za njega sve bilo sasvim normalno.

- Meni nije bila turbulentna. Ako jeste onda sam na turbulencije toliko naviknut da ih smatram redovnom pojavom sinhronom uz ostale lepote života - Kaže Lane i tvrdi da ni iz ovog iskustva naš narod neće izvući pouku - ništa nismo naučili. Nema naroda kome je iskustvo nečemu služilo. Zdravlje u ovom slučaju nije uzrok, nego posledica. Posledice su uvek dolazile na drugo mesto - zaključio je Glumac.