Raša Andrić se prisetio starog prijatelja: Teško je poverovati da ga više nema!

Autor:

15.02.2021 11:00

Foto:

Foto:



U 58. godini u Beogradu preminuo je glumac Goran Daničić kojeg smo svi mnogo voleli iako je najčešće dobijao uloge „opasnih“ momaka. Uprkos svom naizgled grubom izgledu, reditelj Raša Andrić koji je sa njim radio na filmu „Kad porastem biću Kengur“ kazao je da je Žuća, kako su ga svi zvali, bio „užasno topao čovek“.

- Kao neki veliki meda, tako bih ga opisao. To je zaista tužna vest i takve vesti vas jednostavno pokose. Teško je poverovati da ga više nema. Ja sam inače diskretan čovek i nikada ne pitam šta se dogodilo, jer ta informacija ne može nikako da pomogne niti da bilo šta promeni, ali čuo sam da je sve bilo iznenada. Nadam se samo da se nije mučio – kazao je poznati reditelj u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

Pročitajte i Još jedan veliki gubitak za srpsko glumište! Preminuo Goran Daničić

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

Raša je Aleksandri i Bošku kazao da je nedavno video Žuću i da ništa nije ukazivalo na to da je bolestan, a uvek će ga pamtiti po tome što je bio veoma posvećen svom poslu.

- Naravno da glumci vole posao koji rade, ali on je prihvatao svaku ulogu i pristupao joj kao da igra Hamleta. Davao je sve od sebe i u sporednim ulogama – rekao je Andrić na K1. – Sećam se da sam svim glumcima pre snimanja „Kengura“ dao zadatak da napišu biografiju svog lika i sve glumce je to mrzelo da rade, niko nije napisao. Žuća mi je doneo nekoliko stranica. Kada sam ga pitao šta da radim sa tolikim materijalom i da ne može sve da uđe u film, kazao mi je: „Ja ti nabacujem lopatom, a ti uzmi na kašičicu“. Eto takav je bio – rekao je reditelj o Goranu Daničiću.