Srđan Predojević iskren: Došlo je vreme da novi, mlađi preuzmu na sebe taj posao!

Autor:

16.02.2021 12:30

Foto:

Foto:



Nakon burnog rastanka sa TV Prvom, Srđan Predojević dugo je tragao za pravom poslovnom prilikom, a sada konačno je pronašao poziv koji, prema njegovim rečima savršeno odgovara njegovim ambicijama.

Novi informativni TV kanal 'Vesti', počeo je sa radom juče, Srđan Predojević jedan je od glavnih urednika ovog kanala, a vodiće emisiju sa aurotskim pečatom. Ovakav izbor predstavlja pravi presedan kada je karijera popularnog voditelja u pitanju. Naime, u svojoj dugoj karijeri, Srđan je vodio uglavnom jutarnje programe, te je sada odlučio da mu je potreban novi izazov.

Njegova asistentkinja kroz autorsku emisiju biće Sara Stanković, dok je deo uredničkog tima postala i voditeljka Dušica Spasić.

- Dve godina sam radio Jutarnji dnevnik na B92, zatim na RTS i nakon toga još 14 godina Jutarnji program. Sada je došlo vreme da novi i mlađi budu nenaspavani po ceo dan i preuzmu na sebe taj veoma psihički, fizički i zanatski zahtevan posao - istakao je voditelj.

Šest meseci pauze predstavlja zaista dug period, međutim kako Srđan ističe pauza mu je dobro došla, nakon 18 godina rada na Jutarnjem programu, ranog ustajanja i konstantnog pritiska.

Pročitajte i Jovana Joksimović i Srđan Predojević oprečnog mišljenja: Kumstvo se približava kraju?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SRĐAN PREDOJEVIĆ (@srdjan.predojevic)

- Dve godina sam radio Jutarnji dnevnik na B92, zatim na RTS i nakon toga još 14 godina Jutarnji program. Sada je došlo vreme da novi i mlađi budu nenaspavani po ceo dan i preuzmu na sebe taj veoma psihički, fizički i zanatski zahtevan posao - rekao je on za Mondo.

Kako dalje navodi Predojević u periodu pauze imao je dosta ponuda,  međutim nijedna nije zadovoljila njegovu ambiciju.

- To su da imam svoj autorski dnevnik i da počnem da radim na potpuno novoj tv stanici. Pa, svaki novinar mašta o tome da ima svoju emisiju u večernjem terminu i da u njenoj suštini budu vesti i meni se ostvarila ta želja.

Pročitajte i Čekanju došao kraj - Srđan Predojević nakon 16 godina ponovo na ovoj televiziji!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SRĐAN PREDOJEVIĆ (@srdjan.predojevic)

Vesti u 20h emitovaće se u potpuno novom formatu, koji do sada nije viđen na ovim prostorima. Naime, program neće zavisiti od novinara ili urednika, već samo od gledalaca, otkriva Srđan.

- Naš posao biće samo da smislimo temu, a onda glavnu reč preuzimaju gledaoci. Svako će moći da komentariše temu dana ili da postavlja pitanje gostima i to jednostavno - snimiće sebe i svoje pitanje telefonom kao video poruku i poslaće na instragram nalog koji će biti ispisan na ekranu. Dakle, više ništa ne pitamo i ne komentarišemo mi, već gledaoci. Tako ćemo najbolje saznati šta ljudi misle o određenoj temi - zaključio je on.