Vesna Dedić iskreno o raspadu prijateljstva: Bila sam naivna!

Autor:

01.03.2021 11:07

Foto:

Foto:



Već neko vreme javnost je upoznata sa činjenicom da su dve uspešne voditeljke u zavadi.

Pročitajte i Kraj dugogodišnjeg prijateljstva

Raskol im je očigledno teško pao, s obzirom da su se prijateljice retko oglašavale o ovoj temi, ali Vesna je razjasnila šta je to što može da uništi višedecenijsko prijateljstvo.

Krugovi bliski Sanji i Vesni komentarisali su da je njihovo udaljivanje počelo još krajem 2019, a do javnih poteza koji to dokazuju došlo je kada je Vesna osetila da je postupci njene prijateljice na neki način ugrožavaju.

Da podsetimo, pre nekog vremena Sanja Marinković je šokirala javnost svojim fotografijama sa žurke i heštegovima poput covid elita, a Vesna je tom prilikom za Blic izjavila:

– Tačno je da godinu dana nismo u bliskim odnosima. S obzirom da nisam državni funkcioner, nemam dužnost da javnosti objašnjavam sve svoje postupke. Međutim, pošto je posle afere koje su izazvale neke Sanjine objave na Instagramu bio ugrožen moj profesionalni integritet, prinuđena sam da i javno kažem: Sanja Marinković odavno nije moj prijatelj.

Na pitanja novinara o mogućem pomirenju bila je precizna i jasna, njeni odgovori svodili su se na - Nikada, nema šanse.

Pročitajte i Vesna Dedić - Sa Sanjom se nikad neću pomiriti!

Sanja Marinković je situaciju opisala nešto blažim rečima:

– Vesna i ja smo bile veoma bliske koleginice od 1996. godine. Kao što se dešava da se stavovi, razmišljanja, interesovanja i odnosi u životu svakog od nas sa godinama menjaju, tako se i dinamika naših odnosa promenila – izjavila je o prijateljstvu sa Vesnom.

Ispostviće se da je baš ova izjava dodatno pocrtala razdor jednog prijateljstva.

Vesna Dedić je u javnosti prvi put progovorila o razočaranosti i bolu koji joj je nanesen, a Sanja je u njenom svetu prestala da bude zaštićena bliska osoba o kojoj ne polaže račune.

- Ja sam izneverena. Ne jednom, dugogodišnji proces je u pitanju, ali sam kasno dobila informaciju i kasno sam se sa tim suočila. Nas dve u prijateljskim odnosima nismo duže od godinu dana, ali čak ni najbliži prijatelji koji su primećivali da se nešto dešava, nisu imali hrabrosti da pitaju, jer su znali koliko Sanju volim i koliko sam odan prijatelj. Moja majka, brat, snaha, Lenka i Sanja Marinković su bili zabranjene teme za analizu bilo mojih partnera ili prijatelja - ispričala je Vesna i otkrila koliko je važno mesto Sanja imala u njenom životu.

Kap koja je prelila čašu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)


Ono što je Dedićku pogodilo kao otrovna strelica bilo je to što je Marinkovićka njihov, više od dve decenije dug odnos, okarakterisala mlako, kao kolegijalnost.

- Sanja je dala izjavu da smo bile dobre koleginice 25 godina, a ja da smo bile prijateljice. Ja sam podnela svoju emotivnu bol zbog činjenice da sam 25 godina bila dobar prijatelj i zaista sam to doživljavala, kao duboko, odano prijateljstvo. Ispostavilo se da sam posle toliko godina izneverena kao prijatelj.
Sanjina izjava je potpuno čista u odnosu na njenu savest. Ona je rekla da smo 25 godina bile koleginice. Ako tako gledaš, ja sam ispala jako naivna i očigledno kasno dobila informaciju da smo koleginice, a ne prijateljice.

Saznajemo da je pored raskida ličnih veza, Vesna raskinula i profesionalnu saradnju. pa se Sanjine knjige više ne mogu naći u prodaji izdavačke kuće Vesne Dedić. Poverenje je, izgleda, krajnje narušeno.