Uspeh u Holivudu: Nikola Đuričko dobio ulogu u Netfliksovoj seriji

Autor: Ivan Aranđelović

04.04.2020 11:10

Foto: Izvor:I. A., Foto:Jelena Jovanov

Foto: Izvor:I. A., Foto:Jelena JovanovNaš talentovani glumac tumačiće jednu od uloga u narednoj sezoni popularne američke serije “Stranger Things”

Jedan od naših najpoznatijih glumaca “srednje generacije”, Nikola Đuričko (45), dobio je ulogu u popularnoj američkoj seriji “Stranger Things”, koja je jedna od najgledanijih na striming platformi Netfliks.

Pred kraj prošle godine on je odlučio da ode u Ameriku, gde se sa porodicom nastanio u Los Anđelesu, i okuša svoju profesionalnu sreću u Holivudu. U centru filmskih i TV zbivanja, posećivao je kastinge i jedan od njih se pokazao vrlo uspešnim. Biće to sjajna prilika za našeg glumca da pokaže svoje umeće i na najvećoj svetkoj glumačkoj sceni.

- Ne smem ništa da otkrivam, nikakve detalje, jer sam pod teškim ugovorom, sem da se pohvalim da je radim. Ne smem majci rođenoj da ispričam. Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svetu a nije ni ogromna. Zaista sam srećan, lepa je i upečatljiva uloga, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu. Nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti - rekao je Đuričko za podkastu Agelast.

Nikola Đuričko, koji je ranije igrao u filmu “Zemlja krvi i mesa” u režiji Anđeline Džoli i pored Breda Pita u filmu apokalipse “Svetski rat Z”, pridružiće se ekipi iz Hokinsa - Eleven i deci, koji pokušavaju da zaustave bića iz drugih dimenzija, naročito “Naopake” dimenzije, i zle ljude koji im pomažu.

Kako je jesenas rekao u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju, kada je odlazio u Ameriku, na to nije gledao kao na “fatalnu odluku”.

- Na to gledam kao na neku šansu, kao na neko uzbuđenje koje sam sebi zadao, novi izazov u smislu svog glumačkog posla. Ali pošto teško podnosim razdvojenost od porodice, odlučio sam da i njih povedem sa sobom. Supruga će takođe moći da radi, a deca su se već dobro uklopila u novu sredinu - ispričao je glumac.

Život i rad u Americi vidi kao veliku i uzbudljivu avantura za sebe i svoju porodicu:

- Nisam ja otišao iz Srbije, to zvuči fatalno, a stvari zaista nisu takve. Ja ću uvek raditi i stvarati i u Srbiji, ali Amerika je ogromno tržište i planiram baš u Los Anđelesu da se usavršavam. Ovo je grad koji godišnje ima 300 sunčanih dana i najveće TV i filmske studije, a ja sam glumac.

https://www.instagram.com/p/B2bu_24oGTJ/

Svakodnevnica u Americi za porodicu Đuričko izgleda kao i za mnoge druge

- Mi doručkujemo zajedno, a onda Ljilja odvede Đorđa u školu koja je baš blizu, dok ja vozim Nađu u njenu školu. U kolima slušam diskove za učenje španskog jezika. Onda obavljamo dnevne obaveze, spremamo se za test iz vožnje, istražujemo grad, bakćemo se sa birokratijom, čitamo scenarije, družimo se sa prijateljima... Obično, kao i svi - otkrio je za Gloriju jedan od naših najtalentovanijih glumaca.