Suprug pokojne Bobane Momčilović Veličković za Gloriju: "Jedino ja nisam znao da sam je izgubio"

Autor:

14.07.2020 09:30

Foto:

Foto:



Ostala je samo tuga...

 

Odlazak Bobane Momčilović Veličković u 30. godini života usled komplikacija na porođaju ostavio je dubok i neizbrisiv trag u srcu njenog supruga Miroslava Momčilovića (40), rukometnog trenera u Boru. Ljubav, koja se između njih dvoje dogodila na prvi pogled, pretočila se u sećanje i misao da je višestruka evropska šampionka u streljaštvu i dalje tu. “Oduvek je bila hrabra i veliki borac”, reči su kojima Miroslav opisuje Bobanu, s kojom je proveo devet godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by misamisa3101 (@mm31011980) on Oct 9, 2016 at 12:24pm PDT

- Ne umem da objasnim sve ovo. Trudim se da je sačuvam u sećanju i da tu ljubav usmerim ka detetu, da ga pripremim za sve. To je jedini cilj koji imam. U ovom periodu još nisam psihički stabilan. Lome me bes, tuga, osećanja su mi pomešana. Mesec dana živim u košmaru, nisam bio svestan šta se dešava. Svakog dana sam se nadao da ću čuti makar jednu lepu vest od doktora, a onda se dogodilo najgore. I dalje nisam svestan, imam utisak kao da je ona na nekom putovanju - kaže Miroslav i ističe da je Bobana bila specifična osoba:

- Zaista je bila posebna. Bila je borac, spremna da podnese žrtvu za bilo šta u životu. Uvek je želela da uradi ono što niko nije pre nje. Imala je specifičan stil oblačenja, jako je bila talentovana za crtanje, fotografiju. Najteže mi pada što mi nije ostavila nijednu sliku. To sam najviše voleo, stalno sam joj tražio da nacrta nešto za našu spavaću sobu. Kako je oduvek bila perfekcionista u svemu, odlagala je crtanje bojeći se da ne pogreši jer nije pronalazila dovoljno vremena za to. Posedovala je poseban dar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Sep 8, 2017 at 12:46pm PDT

Bobanina trudnoća bila je visokorizična. Uprkos njenoj većoj odgovornosti i disciplini zbog dijabetesa, povišen pritisak i jake glavobolje nakon porođaja bili su prvi simptomi eklampsije, najteže i najopasnije bolesti tokom drugog stanja. Kada je upala u komu, Miroslav se svakog dana nadao da će dobiti poziv i obaveštenje da se probudila.

- Neprestano su mi davali informacije da joj je stanje jako teško, da prognoze nisu dobre, ali sam se nadao jer je bila veliki borac. Tog kobnog dana zazvonio je telefon i kad sam video da je pozivni broj 011, ne mogu da vam opišem kako sam se osećao. Moj mozak nije mogao da prihvati tu informaciju. Pozvao sam sestru, koja je pitala: “Ko ti je to javio?”, jer su svi krenuli ka meni da mi saopšte. Ja jedini nisam znao da sam je izgubio. Mislim da je prva saznala Jasna Šekarić. Posle toga ničega se ne sećam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Dec 17, 2017 at 10:05am PST

Ceo intervju sa Miroslavom Momčilovićem pročitajte u novom broju magazina Glorija!

goran.anicic

Autor