Danijela Vranješ okončala dvogodišnji brak: Ovo je njen recept za bezbolan rastanak

Autor: goran.anicic

25.07.2020 13:55

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Dalibor Danilović, Instagram

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Dalibor Danilović, InstagramPosle dve godine bračnog života glumica Danijela Vranješ razvela se od muzičara Igora Maleševića, s kojim vodi brigu o vaspitavanju i podizanju kćerke Eme

 

Kad je shvatila da imaju različite poglede na zajednički život, glumica Danijela Vranješ (46) odlučila je da se razvede od supruga, muzičara Igora Maleševića. Veruje da sloboda ima svoju cenu i da je potrebna hrabrost da se uradi tako nešto, ali ubeđena je kako je to bilo najbolje za njihovu kćerkicu Emu (3,5), u čijem odgajanju danas oboje ravnopravno učestvuju.

- Bila sam dovoljno pametna i zrela da situaciju sagledam na vreme i da je prepoznam. Nismo prošli nijednu groznu epizodu, nego prosto oboje imamo dovoljno godina da smo svesni kako nam se stavovi ne poklapaju. Mi možda jesmo lep primer kako bi dvoje ljudi trebalo da se raziđu, ali u trenutku kad se to dešavalo nisam znala kako će se stvari odvijati. Samo sam pratila svoj impuls i svoje srce i mislila o tome šta je najbolje za dete, jer njemu treba da budem najbolji roditelj. Jedino je to važno. Sve ostalo s vremenom dođe na svoje mesto.

Odluku o rastanku nije donela naprečac.

- Kad dobiješ dete, uvek ti je frka kad treba nešto da odlučiš. Ne samo o razvodu nego i kad se ono prehladi pa moraš da mu daš lek. Zato nisam ništa učinila impulsivno, preko noći, ideja o rastanku je dugo sazrevala u meni. Potom sam se psihički pripremala, jer sam znala šta me očekuje. I obično ne radim neke stvari ukoliko ne mogu da ih podnesem. Ako je nešto kako treba, onda sve ide svojim tokom, ali ukoliko se stvari ne odvijaju kako bi trebalo, onda je bolje preseći na vreme. Mislim da je malograđanski i glupavo ostajati u braku koji nije ono što očekuješ. Ne mogu da kažem da je naša veza bila loša, jer je svaka veza zbog nečega dobra. Nas dvoje imamo fantastično dete, a stekla sam i neka nova iskustva i pouke koji su mi promenili život.

S obzirom na to da Igor ravnopravno učestvuje u Eminom odgajanju i odrastanju, Danijela je ubeđena da joj tata ne nedostaje previše.

- Jedino, kao i svako dete, želi da budem stalno u istom prostoru, pa se nas dvoje od srca smejemo njenim pokušajima da nas spoji. Stalno ima neke fazone na tu temu, ali joj ne pali. Ema na sve to gleda s radoznalošću, ponekad me pita o čemu se radi i vrlo je zadovoljna kad joj dam odgovor u skladu s njenim godinama. Bila bi mnogo veća trauma da gleda mamu i tatu koji žive zajedno a ne mogu da se podnesu.

Doživela je veliku transformaciju otkako je mama.

- Kod mene je neko morao da probudi u duši potrebu da postanem majka. To mi se nije desilo dok nisam srela Igora. Imala sam racionalne misli na tu temu, ali on je jedini isprovocirao u meni želju da dobijem potomstvo. Kasnije sam sazrela od većine svojih vršnjaka i kod mene nikad ništa nije bilo po ustaljenim pravilima, čak i u onom trenutku kad društvo to očekuje, u neko pravo vreme. I iskreno, uopšte nisam ni očekivala da će mi se to dogoditi, mada sam potajno priželjkivala, pa sam i samu sebe iznenadila što sam rodila dete u 43. godini. Gledajući sad Emu, primećujem kod nje neke Igorove osobine i baš volim što liči i na svog tatu. Nas dvoje smo pre njenog dolaska vodili jedan život kao dva umetnika koji se potpuno razumeju na nivou koji je skroz nepraktičan. Sasvim je druga stvar kad dobijete dete, posebno što sam posle porođaja postala žena sa obe noge na zemlji, kao majka iz priručnika, i počela da primenjujem sve ono što me je ranije nerviralo. Eminim dolaskom na svet postala sam osoba kakva je možda oduvek trebalo da budem.

Glumica ističe da više voli sebe kao mamu i da je sada ne zanima dosta toga u čemu je ranije uživala.

- Ne gubim više vreme na nebitne stvari. Ne pratim razne događaje i razne bitke, od političkih do socijalnih, zasad. Kad Ema malo poraste, verovatno ću opet postati ona stara Danijela koju sve interesuje, potresa i brine. Mladost sam iživela do daske, nemam žal ni za čime i ništa nisam nasilno prekinula, sve je došlo u pravo vreme, kad je meni, po mom biću, bilo potrebno.

Dragocena pomoć joj je majka, nastavnik likovnog u penziji.

- Desa je fantastična i mama i baka i mnogo je volimo. Sreća da je ona mene mlada rodila, pa se sad odlično razumemo. Mama nam je desna ruka, uleće da pripazi Emu kad Igor i ja ne možemo i zahvalna sam Bogu što je imamo. Bake su carice i prava, istinska podrška porodici u Srbiji.

Iako joj gluma trenutno nije prioritet, veoma joj nedostaje.

- Priznajem da sada najviše uživam u vremenu koje provodim sa Emom, mada se nadam da će mi se vratiti želja za glumom. Ranije sam bila mnogo posvećena poslu, koji mi je, uz porodicu, bio najvažniji. Kad ponovo budem imala jaku želju za glumom, moraću da pronađem ravnotežu. U međuvremenu, već deset godina vodim svoju školu glume, koja je prilično uspešna, veliki broj dece koja su je pohađala upisao je FDU i druge fakultete. Prija mi da kroz rad s mladima oplemenjujem i svoju dušu, a istovremeno i njih učim, prenosim im ono što znam. Zbog toga i mogu da sačekam neku svoju ulogu.

S velikim nestrpljenjem iščekuje premijeru serije i filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića, u kojima je sarađivala sa ekipom neverovatnih glumaca.

goran.anicic

Autor