Marija Veljković je savršeno nesavršena: Za mene su ikone stila Merilin Monro i Odri Hepbern

Autor:

05.08.2020 20:00

Foto:

Foto:Televizijska voditeljka i glumica Marija Veljković (40) doterala je liniju do nivoa koji je želela. Iza toga stoji predani rad, mnogo odricanja i vežbi, ali i malih, sitnih tajni i pobeda koje otkriva za Gloriju.

U proteklih nekoliko meseci voditeljka “Slagalice” nije samo radila na svom fizičkom izgledu, već je i bildovala psihu s obzirom na to da se tokom vanrednog stanja suočila sa anksioznošću.

- Imala sam utisak da mi je anksioznost jaka. Plašila sam se da se udaljim od kuće, iako volim da landram. Uživam u šetnjama, da svuda idem pešaka, da razgledam Beograd, ali tih nekoliko dana nisam želela da izlazim. Tek onog trenutka kada sam uvidela da to nisam ja, shvatila sam da je reč o anksioznosti. Otišla sam na emotivno pročišćenje. Dobila sam ogromnu podršku moje porodice, prijatelja i pratilaca na društvenim mrežama, kao i odlične savete. Deo mentalne higijene je da svako od nas ide kod psihologa.

- Boreći se sa anksioznošću, shvatila sam koliko je ona uporna. Jednog dana sam rekla sebi: imaš troje dece, ne prati više vesti, prekini da gledaš sadržaje koji te uznemiruju. To je bio deo psihološkog pristupa problemu u kojem ne dozvoljavamo da hranimo tu emociju. Trudila sam se da napravim svoj mikrokosmos sa svim onim što mi prija.

Majka troje dece odlučno je ušla u klinč sa strahom i izašla kao pobednik. Shvativši da je trijumf na njenoj strani, posvetila se i ulepšavanju sebe.

- Samo za proteklih mesec dana smršala sam pet kilograma. To je pobeda, svaki put sve veća. S godinama ne možete lako da izgubite kilograme, već sve teže. U jednom trenutku dozvolite sebi da malo više jedete, ali već u drugom morate jače da vežbate. Sve je stvar balansa. Ugađanje sebi je potpuno ispravno, ali je potrebna disciplina.

Do rezultata je stigla i odabirom odgovarajućeg režima ishrane.

- Odlučila sam se za autofagiju 16:8 i prvo sam mislila da ću biti veoma gladna. Sada sam sebe dovela u stanje da ručam malo bolje ili nešto pojedem najkasnije u 18 sati i onda nemam obrok do sledećeg jutra. Između pijem kafu sa stevijom, bez mleka. Odvikla sam se od kafe s mlekom i ta promena mi prija. Mogu da se uzimaju i čajevi i preporučujem onaj od rendanog đumbira sa cimetom. Odličan je kada se ohladi.

Dok nam priča da preferira belu boju, tufne i cvetove, koji idu uz njen karakter, ne krije da postoje ikone stila na koje se ugleda.

- Merilin Monro i Odri Hepbern, svaka na svoj način. Nije bitno da je žena savršena. Nedavno je rađeno istraživanje šta bi danas moglo da se radi na licu Odri Hepbern i nađeno je milion mana, ali kada je pogledate, ona je prelepa, i više duhom lepa, iako pleni i fizički. Merilin je nosila drugačiju, življu energiju. Kada pogledate njih dve, vidite stil i lepotu i želite da budete kao one.

Voditeljka je u negu svog tela uključila još nekoliko tretmana.

- Već duže idem na lipolizu. Kad sam bila trudna i dojila, nisam radila te tretmane razgradnje masnih naslaga. Prvi put kada sam otišla na lipolizu htela sam da za mesec dana izgubim pet kilograma, a skinula sam osam. Naravno, mora da se drži dijeta. To je vid lokalnog mršavljenja. Uvek želim da smršam u predelu stomaka i iznad kukova. Pojedine žene lipolizom tretiraju celulit, noge i ruke. Lokalno mršavite gde želite. Radim i PRP tretman, podmlađivanje krvnom plazmom, koje se primenjuje tri puta godišnje, a između se rade mezoterapije iglom i vidi se razlika. Moderno je vreme, granice su se pomerile, žene danas rađaju u tridesetim i četrdesetim. Sada postoje mnogi načini da održite lepotu i uz to budete u dobroj mentalnoj formi.

M G

Autor