Milena Radulović: To je bila igra za mozak

Autor:

20.08.2020 19:15

Foto:

Foto:



Rastanak bez teških reči

Nakon višemesečnog boravka u Moskvi gde je snimala tri projekta, glumica Milena Radulović (25) vratila se rodnom Beogradu. Vanredno stanje i vreme izolacije provela je s porodicom, koja joj najviše nedostaje dok je u Rusiji.

U periodu priprema za tri nova projekta koja sada paralelno snima širom Srbije, zvezda filma “Balkanska međa” i serije “Pet” i njen kolega Radovan Vujović okončali su višegodišnju vezu.

- Nas dvoje smo ostali u divnim prijateljskim odnosima. Uvek ćemo biti tu jedno za drugo. Oboma nam je važno da znamo da je onaj drugi dobro. Ponosna sam na nas i na ono što smo imali - kratko odgovara Milena na pitanje o kraju ljubavi sa Vujovićem.

Miloš Biković doneo je hrabru odluku: Posao ne sme da trpi! 

Trenutno ne razmišlja o svom emotivnom statusu i oseća se vrlo dobro.
- Zadovoljna sam. Ovo je teška godina za ceo svet. U proteklom periodu najviše sam strahovala za moju baku i deke. Dosta stresa sam imala zbog te brige. Sada kada dođem da ih obiđem, ne mogu da ih zagrlim, a oni mene grle očima. Pošto dosta radim i susrećem se sa mnogo ljudi, kada se vidim sa njima ne upotrebljavam čak ni korona pozdrav - tužno priča glumica, ipak srećna što su teška vremena iza njih.

Ne razmišlja o novoj vezi niti o braku jer, kako kaže, još je mlada.

- Trenutno imam druge prioritete. U budućnosti, naravno da bih želela da budem u braku i rodim decu, pošto ih mnogo volim. Još sam daleko od toga, ali kada dođe vreme, to će mi biti najvažnije, jer biti majka je najdivnija uloga u životu.

Sreći nikad kraja: Danica i Lazar Ristovski očekuju unuka!


Milena je sazrela, a tome je najviše doprinela Rusija, koja ju je promenila nabolje.
- U Rusiji sam počela da cenim naš ritam života i ono što ovde imamo. U biti našeg društva je da se stalno žalimo i da nam ništa ne odgovara. Međutim, mi živimo ušukan i spontan život. Sloboda koju u Srbiji imamo je neprocenjiva. U ruskoj filmskoj i TV produkciji postoji hijerarhija u smislu ko kome sme i na koji način da se obraća. Toga kod nas, na svu sreću, nema. Rusija mi je učvrstila samopouzdanje jer sam ranije bila nesigurna. Sumnjala sam u sebe. Tamo sam naučila da ne trošim energiju na tremu. Sada sam usmerenija i konciznija.

Gastarbajtersko veče

Ruski joj je postao kao maternji jezik. Imala je sreće da ga usavršava u Moskvi kod profesorke ruskog čiji je otac Srbin, a i udata je za Srbina. Pošto u toj zemlji boravi duže od tri godine, stekla je dosta novih prijatelja.

- Sa ekipom filma “Balkanske međe” i danas se viđam, bliski smo po godinama i dobro se razumemo. Družim se i dalje sa glumicom Aglajom Tarasovom, bivšom devojkom Miloša Bikovića. Ona mi je dosta pomogla, mnogo puta sam boravila kod nje u stanu.

Ana Nikolić brižna majka: Dragoceni momenti

U Moskvi joj nedostaje odlazak u kafanu. Ponekad u stanu organizuje “gastarbajtersko veče”. Tada su na repertoaru domaće pesme, od Zdravka Čolića do “Stani, stani, Ibar vodo”, pa ima utisak da je bliža otadžbini - Nekad pomislim kako mi je u Beogradu sve usko u odnosu na Moskvu, u kojoj volim te široke ulice, to što grad “diše”. Ali u Beogradu je lakše živeti, ne samo zbog mojih ljudi već što se brže organizujemo. U Rusiji vam uvek fali vreme i sve morate da planirate. Oni više rade nego mi, a imam osećaj da se manje druže.

Ako posao bude zahtevao, Milena je spremna da se na duže preseli u Moskvu, nadomak koje je snimila naučnofantastični triler “Superdeep” u kojem tumači glavnu ulogu - epidemiologa koji istražuje virus. Dok je tokom tog rada “proživljavala” epidemiju pre pandemije virusa korona, svaki dubl prvo je snimala na ruskom, a zatim na engleskom jeziku jer će film biti prikazivan širom sveta.

Nikol Kidman ni bleda senka nekada najlepše žene Holivuda

- To je bila igra za mozak. Više sam paničila nego što je trebalo. Ruski scenario sam znala napamet mesec pre prve klape. Za rad na engleskom su mi kasno javili i nije mi bilo svejedno. Međutim, moj engleski je vrlo dobar, slegao mi se i teče.

U Srbiji trenutno snima tri projekta, seriju “Beležnica”, seriju i film “Košare” i seriju i film “Toma” gde tumači treću ženu legende narodne muzike, s kojom je bio kratko - Igram Crnogorku Nadu koju je Toma upoznao kada je bio u žiriju za izbor za mis. Bila je prelepa, koketna, rasterećena i imala je odnos lakoće prema životu. Ta uloga je i komična, što me je posebno obradovalo jer me je otac skoro pitao: “Možeš li ti da glumiš u nekom filmu u kojem nema rata, vojske, oružja?

Dok čeka povratak u Moskvu, Milena otkriva kako bi volela da piše scenario jer je na filmu “Superdeep” pomagala oko dramaturških rešenja, a izučava i programe za montažu.