Sanja Marinković o razvodu i potrazi za srećom: Rastanak je lek kada ljubav počne da bledi, a ne brak!

Autor:

22.08.2020 20:00

Foto:

Foto:



Posle 14 godina emotivne veze, od kojih deset u braku, televizijska voditeljka Sanja Marinković sporazumno se razvodi od reditelja i montažera Aleksandra Uhrina, s kojim je dobila sina Strahinju, uverena da ima pravo da zavrti novi krug lične sreće

Televizijska voditeljka i novinarka Sanja Marinković (46) i njen suprug, filmski i TV reditelj i montažer Aleksandar Uhrin (47), stavili su tačku na desetogodišnji brak i podneli zahtev za sporazumni razvod. Autorka emisije “Magazin In” oglasila se tim povodom s jednom porukom.

- Oduvek sam verovala da je rastanak lek kada ljubav počne da bledi, a ne brak, i da svako od nas ima pravo da zavrti novi krug ljubavi. Veoma cenim svoje emocije i svoj mir, zato naša ljubav više ne živi na istoj adresi - objavio je Blic kratku voditeljkinu poruku.

Sanja Marinković: Život gubi smisao kada prestanemo da se smejemo, a ne zbog nesavršenog odraza u ogledalu

Da je ljubav između Sanje i Aleksandra okončana, potvrdili su nam njeni prijatelji i kolege. Prema njihovim svedočenjima, doskorašnji emotivni partneri shvatili su da su posle mnogo godina njihova osećanja počela da se gase, a razmišljanja i stavovi bitno da se razlikuju. Razgovarali su o svemu dugo i iskreno i shvatili da je najbolje rešenje da se u miru raziđu i da svako krene svojim putem.

Marinkovićeva je ostala da živi u stanu sa sinom Strahinjom (12), dok se Uhrin preselio na drugu adresu u Beogradu. Oni ostaju u dobrim odnosima i do detalja su se dogovorili oko zajedničkog odgajanja sina.

U periodu kada se saznalo da se voditeljka razvodi ona je sa sinom boravila u Rovinju. Na društvenoj mreži 'Instagram', na kojoj je aktivna sve vreme, redovno je postavljala svoje fotografije sa plaže, pored mora ili bazena, a na mnogima od njih vidi se da više ne nosi burmu. Uz jednu od takvih fotografija bez venčanog prstena, koji je sa prsta skinula pre četiri nedelje, prokomentarisala je:

- Postoji milion želja koje mi se nisu ostvarile, ali je za jednu ženu najvažnije da nauči da podnese i kada joj se  ne ispune sve želje, bilo da je reč o ljubavi, poslu ili nekim snovima - napisala je Marinkovićeva, podgrejavši priče o kraju deceniju duge ljubavi.

Sanja Marinković: Muževi su dužni da vole svoje žene kao svoja tela

Na slikama je Sanja nasmejana i raspoložena. Ni na jednoj od njih ne odaje utisak da joj je zbog turbulencija na emotivnom planu život stao, da je izgubila veru u ljubav, već, naprotiv, da je sigurna u svoju odluku i početak novog poglavlja u životu. - Šta je danas postao omiljeni recept za beg od briga, strahova, privatnih problema i dosade? Gde grešimo?

- Uprkos svemu, verujem da je život bombona prepuna hormona, kako mi je svojevremeno u emisiji govorio Đule Van Gog, i naravno da sam svesna da nemamo svi iste mogućnosti, želje i snove, ali najvažnije je pratiti svoje instinkte i osećaje - jedno je od njenih razmišljanja koje je na instagramu podelila sa svojim mnogobrojnim pratiocima.

Sanja Marinković: Nikada mi nisu bili privlačni muškarci koji se cenjkaju na pijaci i žure kući sa prazilukom u kesi

Ljubav na prvi pogled

Marinkovićeva i Uhrin su se upoznali 2006. godine na snimanju emisije “Sve za ljubav” koju je na TV Pink ona vodila sa glumcem Milanom Kalinićem. Bila je to obostrana ljubav na prvi pogled. Kako je Sanja otkrila u jednom od intervjua za Gloriju, Aleksandar joj je odmah zapao za oko: - Kada sam ga prvi put ugledala, rekla sam koleginici: “Bože, pa gde se ovaj muškarac krio sve ove godine?”

- On mi je kasnije priznao da sam mu se odmah dopala jer sam šarmantna i ženstvena.

Kako je voditeljka ispričala, tokom tog snimanja razgovarali su samo nekoliko minuta, ali je ona odmah uvidela da je on idealan čovek za nju.