Seka Sablić nakon 38 godina otkriva tajnu "Maratonaca": Posle snimanja sam završila u bolnici! (video)

Autor: Vanja Vladičić

27.08.2020 15:05

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA Images, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA Images, InstagramIntimne scene oduvek su bile najteži deo kinematografije.

Nije lako na velikom ekranu uverljivo dočarati ono što najčešće ne izlazi iz vaša četiri zida, intiman čin koji i nije predviđen da bude viđen. Upravo zbog toga scena iz kultnog filma 'Maratonci trče počasni krug' postala je legendarna.

Kadrovi u kojima Kristina koju glumi Seka Sablić i Đenka u izvedbi Bore Todorovića vode ljubav pored jezera na neki način obeležili su domaću kinematografiju.

Seka Sablić otkrila je neke od detalja sa čuvenog snimanja ove kultne scene za 'Informer'.

Jelisaveta Seka Sablić žrtva je neodgovornih pojedinaca!

- Nije mi bilo neprijatno da sa Borom snimim tu scenu seksa, naprotiv, uradili smo je sa lakoćom! U to vreme mnoge moje kolege uveliko su snimale erotske scene u kojima su bili goli i vodili ljubav. Radili su to potpuno uverljivo, tako da ni nama dvoma uopšte nije bilo neprijatno da i sami odglumimo tako nešto - rekla je Seka.

Pre čuvene scene vođenja ljubavi, popularni Đenka snimao je Kristinu dok se kupala, a povremeno bi joj dobacio - kupačice moja. Pevačica nam je otkrila da je upravo tu kultnu scenu snimala prehlađena.

Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Komedi festa

- Bila sam mnogo bolesna u trenutku kada smo radili tu scenu pored jezera i u vodi. Posle snimanja sam završila u bolnici - prisetila se Sablićeva.

Poznata glumica takođe se osvrnula na tvrdnje da ona i Bora 30 godina nakon te scene nisu razgovarali, poručivši da to definitivno nije istina. Jedan od razloga za navodnu svađu je emocija koju je Bora osetio tokom snimanja, tvrdili su da se malo zaneo tokom snimanja scene, ipak Seka mu to nije zamerila.

- Najteže mi je palo kada me je Borin sin Žika pitao da li je istina da sam zbog toga bila ljuta na njegovog oca. Odgovorila sam mu da se na Boru nikada nisam naljutila. Naprotiv, nas dvoje smo baš bili bliski. Jedno vreme smo se zajedno sa Gagom Nikolićem zajedno provodili na brodu na Savi. Normalno je da se tokom života ljudi u nekom trenutku malo razdvoje i da svako ode na svoju stranu, zbog porodice, posla ili čega već. To se desilo i sa mnom i Borom, ali nikada nismo bili u svađi.

Jelisaveta Seka Sablić iskrena: Nisu me birali za filmske poljupce

 

Lepa Kristina nije zavela samo Đenku u 'Maratoncima', žrtva njenog šarma bio je i Mirko Topalović koji glumi Bogdana Diklića. Poznati glumac objasnio nam je kako je dobio ulogu u kultnom filmu - Direktor fotografije Božidar Nikolić ispričao je reditelju Slobodanu Šijanu kako sam jednom prilikom žustro i energično komentarisao fudbalsku utakmicu. Tako je Šijan uvideo da sam veoma temperamentan i odlučio je da mi da ulogu Mirka. Sutradan me je pozvao i brzo smo se dogovorili - prisetio se Bogdan.

Bogdan Diklić u provodu sa kćerkom