Holivudski zavodnik, neodoljivog humora sa licem ubice - Čuveni Al Paćino!

Autor:

02.09.2020 13:32

Foto:

Foto:



Večiti holivudski neženja, poznat po legendarnim ulogama mafijaša, glumio je u nekim od najboljih filmova u istoriji kinematografije.

Amerikanac italijanske krvi proslavio je u aprilu 80. rođendan, i dalje neumorno radi, a sve zahvaljujuci Frensisu Fordu Kopoli, koji je insistirao da baš on dobije ulogu Majka Korleonea.

Zvali su ga kepec Paćino, a izrastao je u jednog od najvećih glumaca današnjice. Visok je čitavih 168 centimetara, nikad nije mogao da se pohvali idealima lepote koji krase mnogobrojne holivudske glumce, ali zato poseduje neodoljiv šarm lošeg momka, što mu je donelo nebrojeno lepih devojaka i uloge mafijaša u kultnim filmovima.

Al Paćino: Dosledan do kraja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AL PACINO HOO-AH! (@the.alpacino) on Aug 29, 2020 at 1:38pm PDT

- Iznenađen sam, ali nakon toliko godina nekako se priviknete. Kada sam išao po sina u školu njegovi prijatleji citirali su rečenice iz filma, a ja sam im govorio da ne smeju da gledaju te filmove - rekao je Paćino kroz osmeh na proslavi godišnjice filma 'Scarface', kojeg je 2011. godine, zajedno sa ekipom promovisao u novom takozvanom Blue Ray izdanju.

Od stidljivog dečaka postao je maloletni delikvent, posvađao se sa majkom i završio na ulici.

Soni kako su ga prijatleji zvali, počeo je da puši sa devet godina, konzumira lake droge i alkohol sa trinaest, često je počinjao tuče sa drugim dečacicma, a u srednjoj školi bežao je sa svih časova osim s engleskog, jer je voleo Šekspira.

Šarmantan i zapušten: Al Paćino ne mari za modu (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by al pacino ❤︎ (@bbypacino) on Aug 1, 2020 at 6:32am PDT

Kada je napunio sedamnaest godina izbačen je iz škole, posvađao se sa majkom i završio je na ulici. Možda bi se tih godina obeleženih siromaštvom i sam otisnuo u svet mafije da mu pozorište nije spasilo život. Glumio je po podrumima, raznosio poštu, čistio, vozio... Sve, kako bi sebi mogao da priušti časove glume, nekada je znao i da spava na ulici.

Ljubavnik, neodoljivog humora sa licem ubice?

Čini se da vreme žilavom Amerikancu neodoljivog humora ne može ništa. U životu nije trenirao mnogo, jer kako kaže uvek prilegne kada ga uhvati želja za vežbanjem. Pušio je i po dve kutije cigareta dnevno, zbog čega danas ima prepoznatljiv hrapav i promukao glas, često se opijao, a tvrdi da nikada nije koristio teške droge.

Al Paćino, Voren Biti i Vudi Alen, tri velike ljubavi Dajane Kiton

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alfredo James Pacino ⭕ (@alfpacino_61) on Aug 29, 2020 at 2:20am PDT

Jednom je izjavio - Sviđa mi se ono što je Norman Majler rekao o alkoholu: Piće je ubilo mnogo mojih moždanih ćelija i mislim da bih bio bolji pisac bez njega, ali to bi bio jedan manje način za opuštanje.

Kada je u pitanju njegov odnos sa ženama, Al paćino je pravi latinski ljubavnik - ljubio je mnoge, ali nijednu devojku nije zaprosio. Njegova najpoznatija veza bila je s koleginicom iz filma Kum, Dajanom Kiton, od koje se definitivno rastao nakon završetka slavne trilogije. Glumica je bila u vezi i s Voreno Bitijem, a jednom prilikom izjavila je - Al je jednostavno najzabavniji muškarac. Za mene, to je najlepše lice. Mislim da je Voren bio divan, veoma lep, ali Alovo lice je vau! Lice ubice!

Iako se Paćino nikada nije oženio, ima troje dece ćerku Džuli Meri i blizance sina Antona Džejmsa i ćerku Oliviju Rouz.

Večiti neženja nedavno se razišao sa 40 godina mlađom argentinskom glumicom Lucilom Sola, koju je upoznao na snimanju filma 'Wilde Salome' koji je on režirao.

45. rođendan “Kuma”: Zašto je Al Paćino bio na “tankom ledu” za ulogu u kultnom filmu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AL PACINO HOO-AH! (@the.alpacino) on Aug 16, 2020 at 12:43pm PDT

- Problem s mojim načinom izražavanja je da morate sa mnom provesti pedeset godina da biste shvatili o čemu govorim - izjavio je poznati glumac jednom prilikom. Kaže i da je dobar plesač ali se stidi to da pokaže, a kada bi mogao ponovo da bira profesiju, bio bi kuvar!

- Koliko se ja sećam, sedamdesete su bile o lepim muškarcima i onda sam došao ja - jedna je od legendarnih izjava čuvenog Al Paćina, kojom je najavio novu eru u svetu Holivuda.