Ćerka poznate glumice Mina Sovtić - Sve ima svojih prednosti i mana, na kraju sve dođe u balans!

Autor:

03.09.2020 13:30

Foto:

Foto:



Talenat za glumu nasledila je od majke Anice, jugoslovenske filmske ikone, a potrebu da popravlja svet od oca Miodraga, čuvenog dorćolskog šmekera.

Raskoš svog talenata pokazala je već prvom ulogom u seriji “Koreni“, potvrdila ga u “Dugu moru“, ali gluma nije jedino čemu je posvećena. Mina Sovtić ima potrebu da popravlja svet. Tu, u današnje vreme retku i poštovanja vrednu osobinu, nasledila je od oca MiodragaMiće Sovtića, biznismena, predsednika Fudbalskog kluba “Dorćol“ i čuvenog beogradskog šmekera. Majka, proslavljena glumica Anica Dobra, na koju i fizički liči, zaslužna je što Mina može da se pohvali i kolekcijom najneobičnijih uspomena iz detinjstva.

Mina Sovtić: Mejkapom treba samo naglasiti ono što je lepo, nikako pokrivati

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Sovtic (@knife_afterdark) on Aug 15, 2020 at 11:44am PDT

Iako još uvek studira na Fakultetu Dramskih umetnosti, srca svojih obožavalaca osvojila je prvim pojavljivanjem na filmskom platnu.

Na neizbežno pitanje o tretmanu koji dobija sobzirom da je ćerka poznate glumice Anice Dobre, Mina je dala vrlo interesantan odgovor - Ne znam da li je lakše ili teže tako, jer samo znam za ovu poziciju. Ne znam kakva bi bila situacija da to nije slučaj.

Kao i sve u životu, biti ćerka poznate majke takođe ima svoje prednosti i mane naglasila je Mina - Sve ima svojih prednosti i mana. Nešto jeste došlo lakše, a za nešto sam morala više da se pomučim, pa sve to na kraju dođe u balans.

Iva Ilinčić i Mina Sovtić: Kazna za čokoladni greh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Sovtic (@knife_afterdark) on Apr 12, 2020 at 8:02am PDT

Kao neko ko konstantno ima potrebu da popravlja svet, Mina ima posebnu averziju prema nepravdi, a i sama je bila žrtva iste, tokom svog školovanja u Londonu - Rođena sam 1995. godine i sigurna sam da je moja generacija u ranom detinjstvu doživela traumu. Ali, upravo to nas je učinilo snalažljivim. Zapadnjaci, generalno, imaju predrasude prema nama, pogotovo Englezi. Znam jer sam u Londonu išla u školu. I dalje su im komunizam i zemlje u kojima je on bio vladajući sistem egzotičniji od Zimbabvea. Ipak, verujem da nas je odrastanje u rasulu kakvo je ovde vladalo devedesetih očvrsnulo i osposobilo za život.

Mina Sovtić: Mama je mislila da je gluma moj trenutni hir

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Sovtic (@knife_afterdark) on Jun 12, 2020 at 2:42pm PDT

Mlada glumica takođe otkrila je jednom prilikom da savete o poslu dobija isključivo od svog profesora glume, te da filmove svoje mame nikada nije odgledala - nikada nisam do kraja odgledala nijedan film u kojem igra moja mama, čak ni “Crnog bombardera”. Nas dve imamo isključivo privatan odnos i nemam naviku da je gledam u filmovima i predstavama, iako izuzetno volim našu kulturu, muziku i filmove iz vremena bivše Jugoslavije.

Mina ističe da ni sebe ne može gleda na ekranu - mislim da je to prirodno, normalno i nekako zdravije za mene, jer kada gledam sebe na ekranu, lovim samo greške i stvari koje bih uradila drugačije. Zbog toga sebe gledam samo dok traje snimanje, između kadrova, jer je to jedini trenutak kada mogu nešto da popravim – kaže Mina i dodaje da se njena mama u prvi mah protivila njenom izboru da bude glumica.

Mina Sovtić: Devojčica koja obećava 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Sovtic (@knife_afterdark) on Jun 4, 2020 at 10:01am PDT

Naravno najviše joj smeta kako kaže, kada je porede sa majkom - ljudi imaju potrebu da nas porede, a nas dve nismo ni slične. Moj životni put je drugačiji od njenog, moja interesovanja su drugačija, a gluma je samo jedna od stvari koje me zanimaju. Međutim, dosta sam putovala i upoznavala zanimljive ljude tokom odrastanja i to je jedina privilegija kada odrastate uz poznate roditelje - zaključila je Mina za 'Alo'.