Prelepe sestre Milica i Anđelka Tomašević - slatki ukus uspeha

Autor:

06.09.2020 16:09

Foto:

Foto:



Od kada su došle u Beograd na školovanje, glumica Milica Tomašević i njena sestra, manekenka Anđelka Tomašević, pokazale su da se voljom, trudom i radom mogu ostvariti snovi

Od momenta kad su kao devojčurci došle u Beograd da pohađaju srednju školu, kasnije i fakultete, sestre Tomašević, glumica Milica (28) i manekenka Anđelka (26), prevalile su veliki put na kome su bila brojna iskušenja.

Trebalo im je mnogo snage da prevaziđu sve probleme koje donosi dolazak u veliki grad, uključujući i zadirkivanja vršnjaka zbog akcenta koji su donele iz rodnog Zubinog Potoka na Kosovu. Trud i rad se uvek isplate, pa je tako Milica, koja je pored glume na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici završila i ekonomiju, danas zvezda serijala “Igra sudbine”, dok je Anđelka šetala modnim pistama Majamija i Londona.

- Odmalena sam znala da ću se baviti nekom umetnošću, samo nisam bila sigurna šta ću odabrati, pošto me sve interesovalo - kaže Milica. - Međutim, roditelji su insistirali da upišem nešto konkretno, od čega ću kasnije moći da živim, gluma im je delovala kao vrlo nesiguran posao. Razmišljala sam o arhitekturi, ali je izbor pao na ekonomiju, pa sam uporedo sa onim za glumu polagala prijemni i za ekonomski fakultet i bila prva na rang-listi. Onda sam odlučila da završim i jedne i druge studije i bila prinuđena da se snalazim, po tri meseca sam provodila kod kuće i u Beogradu i nekako uspevala da uvek sve uklopim. Bilo je teško, ali sam izdržala, a sad mi ekonomija dobro dođe da se snađem. Čak me i kolege često pitaju za ekonomski ili bankarski savet.

Bivša supruga Džefa Bezosa Mekenzi Skot najbogatija je žena na svetu! 


Za kratko vreme imala je prilike da se okuša u vrlo različitim ulogama i drago joj je što je ne svrstavaju u jedan fah.

- Posebno mi je izazovna baš Nada, iako sam se na kastingu spremala za ulogu Mile. Ona krije u sebi veliku borbu, jer nije mala stvar da ti se desi da se zaljubiš u momka svoje drugarice, a kamoli sestre, kakva je sudbina devojke koju tumačim. Lik je vrlo složen i potpuno različit od mene privatno, pošto nikad svojoj sestri ne bih mogla da uradim ništa nažao. Nas dve smo baš vezane, valjda zbog toga što smo se rano odvojile od kuće i bile upućene samo jedna na drugu.

Oslonac je važan

Anđelka priznaje da je njoj bilo mnogo lakše pošto je na školovanje u Beograd došla godinu i po posle sestre.

- Milica je bila završila prvi razred srednje škole i već se malo odomaćila u domu za učenike. Imao je ko da me dočeka, uz to je ona uvek delovala mnogo zrelije od svojih vršnjaka. Obe smo se tada suočavale s problemima, u školi su nas zadirkivali zbog akcenta. Mislim da su sva deca iz unutrašnjosti iskusila slične teškoće sa onom rođenom u Beogradu. Nisu im bili jasni naši akcenat i dikcija, ali sve to smo brzo uspele da prevaziđemo i uklopimo se u društvo. Mama je bila dovoljno hrabra da nas pusti i imala je mnogo poverenja u nas. Milica je odmalena bila usmerena na glumu, a ja na manekenstvo, mada me kao klinku uopšte nisu interesovale ženske stvari, igrala sam se sa dečacima. A onda je valjda pubertet odradio svoje, pa su počele da me zanimaju teme primerenije devojčicama. Za razliku od Milice koja je uvek izgledala kao princeza, ja sam kao mala bila pravo ružno pače, ali sam se s vremenom prolepšala. Nisam ni bila svesna kako izgledam sve dok iz nekoliko modnih agencija nisam dobila pozive da se bavim modelingom - tvrdi Anđelka.

Prelepa Hurem čeka drugo dete – Nagađanja o ocu ne prestaju!


Uprkos poteškoćama koje su imale, obe su vrlo ponosne na kraj iz koga su potekle i rado mu se vraćaju. Roditelji Biljana i Srđan ih povremeno obilaze, a i njih dve često odu tamo. Najvažnije im je da se odlično slažu i uvek podržavaju jedna drugu.

- Mnogo smo bliske i to mi veoma znači, jer mi je Milica, a i ja njoj, najveća podrška na svetu. Šta god da uradim, najbitnije mi je šta će ona reći. Bilo da je reč o glumačkim pokušajima, manekenstvu ili nečemu drugom - ističe Anđelka.

Manekenka je prve ugovore u modelingu dobila pre osamnaestog rođendana, a posle pobede na takmičenju Mis Srbije 2013, učestvovala je i na izborima Miss Universe i Miss Earth. To joj je donelo brojne poslove u Majamiju, Španiji, Italiji, Londonu, gde ju je i zatekao početak pandemije kovida-19. Spakovala je kofere i vratila se kući, jer je, kaže, tu najbolje. I sad je Milici desna ruka, preslišava je kad uči tekst za novu epizodu, daje joj replike, a pomalo i “krade” zanat pošto bi volela da se i sama jednog dana okuša pred kamerama, kao glumica ili voditeljka.

Elen Dedženeris se suočava sa ozbiljnim optužbama, da li je ovo kraj za njen šou? (video)

Za razliku od nje, Milica nema želju da se prošeta modnom pistom i ne vidi sebe u svetu modelinga.

U šali priznaju da se, za sada, ne mogu naći u situaciji poput one iz “Igre sudbine” jer nijedna nema dečka.

- Sve nam ide dobro osim ljubavi, ne mogu da se pohvalim na tom polju. Ne postoji definicija muškarca koji bi mi se dopao, presudno je ono što čovek nosi u sebi, pored kućnog vaspitanja. Uz to, trebalo bi da bude zanimljiv, duhovit i oslonac u svakom smislu - iskrena je Milica.