Prelepa srpska manekenka Kristina Perić - Anđeo u gradu anđela

Autor: Vanja Vladičić

09.09.2020 19:45

Foto: Izvor:Mirjana Tasovac, Foto:Jakov Simović, instagram

Foto: Izvor:Mirjana Tasovac, Foto:Jakov Simović, instagramPosle udaje, jedina srpska manekenka koja je potpisala ugovor s kućom Victoria’s Secret Kristina Perić otkriva zašto se preselila u Kaliforniju i kako želi da uskoro postane majka

Trenutno najuspešnija srpska manekenka i model u svetu Kristina Perić (24), prva i jedina devojka iz naše zemlje koja je potpisala ugovor sa kućom Victoria’s Secret, živi svoj lični san u Americi.

U Njujork je otišla odmah posle srednje škole i ostvarila saradnju sa vodećim svetskim brendovima i magazinima, a pre godinu dana svoj novi dom, uz supruga, pronašla je u Los Anđelesu. Priča o njenoj karijeri započela je jednim slučajnim susretom u Knez Mihailovoj ulici.

Romantično venčanje u srcu Beograda: Udala se Kristina Perić (foto/video)

- Imala sam samo dvanaest-trinaest godina kad me je tokom jedne šetnje sa drugaricom Knez Mihailovom ulicom zaustavila Vesna Jovović. Prišla mi je i rekla: “Mi tebe tražimo.” “Dobro, a šta sam uradila?, odvratila sam. Ništa mi nije bilo jasno. Objasnila mi je da je skaut jedne pariske agencije koja ima franšizu u Evropi. Postala sam član te agencije, ali nisam ništa radila jer za decu tog uzrasta i nije bilo angažmana. Potom sam prešla u Crystal, domaću modnu agenciju, gde sam mnogo toga naučila i stekla samopouzdanje, a kako je ona sarađivala sa inostranstvom, počela sam da radim, ali ne u Srbiji. Ja sam, iskreno, oduvek i želela da u inostranstvu gradim karijeru. Sebe sam oduvek videla u ovom poslu. Kada sam bila dete, svi su mi govorili da ću jednom postati model jer sam mršava i visoka, a i ja sam se u tome prepoznavala. Mama mi kaže da sam još kao sasvim mala devojčica bukvalno pozirala za svako fotografisanje kao da sam već znala šta treba da radim. Sada kada pogledam te slike uvek se nasmejem. Prvi veliki posao dobila sam sa šesnaest godina. Bilo je to slikanje u Milanu za Sisley, jedan od brendova u okviru Benetton grupe. Posle toga novi angažmani su se samo nizali.

Ulazak u elitu

Iako veoma mlada, čvrsto je verovala u sebe, a jedna od najvećih želja bila joj je da radi za Victoria’s Secret.

- Mislim da sam na početku sama sebi bila najveća podrška. Išla sam ka tome čemu sam težila. Roditelji su mi pomagali samim tim što su me pustili da idem svojim putem. Od šesnaeste sam stalno putovala po svetu. Nakon slikanja za Sisley, radila sam za brendove Intimissimi, Calzedonia, Replay, fotografisala se za Elle, Vogue... Po završetku srednje škole preselila sam se u Njujork. Oduvek sam želela da radim za Victoria’s Secret, sad mi se čini kao da sam samo o tome razmišljala. Pre četiri godine i to se desilo. Njihov agent me je pozvao, prošla sam kasting i tada sam snimila prvi katalog za njih. Postati Viktorijin anđeo je kruna modelinga i velika je čast biti deo te priče. Definitivno mi je to oduvek bilo cilj. Do sada sam radila samo slikanja, reviju još nisam.


Prošle godine se venčala i svom prezimenu dodala i Đurđević, kako se preziva njen suprug Damir. Dogovorili su se da zajednički život započnu u Los Anđelesu.

- Bilo je pitanje da li ćemo živeti u Njujorku ili Los Anđelesu i odlučili smo se za Zapadnu obalu zbog klime. Moji roditelji su u Beograd došli iz Dalmacije i ja, mada sam rođena u našoj prestonici, osećam mediteransko poreklo, te mi više prija topla klima. Način života je mnogo bolji u Los Anđelesu nego u Njujorku, a ja definitivno želim da živim u Americi. U Njujorku čovek nema vremena ni za šta jer je tempo jako brz. U El-Eju se sve završava do jedan sat posle ponoći. Nema partijanja kao u Beogradu. Svi izlaze na večeru, posle odu u neki bar i to je sve. Živimo u stanu u Holivudu. Na sat i po vožnje imamo mesto gde možemo da skijamo, isto toliko nam treba da stignemo do pustinje, a tu nam je plaža. Los Anđeles vidim kao idealno mesto za život.

Kristina Perić: Sve je spremno za venčanje


Za devojke iz njene profesije nije uobičajeno da se mlade udaju i grade porodicu.

- Rano sam sazrela, počela da radim i zarađujem u poslu gde su svi bili stariji od mene bar nekoliko godina. Uz njih sam i ja brže odrasla. Osećam se kao da sad imam 30, a ne 24. Damir i ja se poznajemo dugo. Sreli smo se preko zajedničkih prijatelja, a onda se desila ljubav. On se bavi menadžerstvom u ugostiteljstvu.

Ne bi joj smetalo ni da mlada postane mama, naprotiv.

- Kako kažu, to se ne planira. Kada se desi, desi se. I sada da se desi, ili za tri godine, meni je sve to u redu. Što je čovek mlađi to lakše prihvata nove obaveze. Moji roditelji su mene dobili kada su imali samo po dvadeset i jednu godinu. Damir je stariji od mene jedanaest godina i vreme mu je da postane otac.

Nedostatak bliskosti

U braku, njen život u Americi mnogo je lepši nego pre.

- Suprug mi je veliki oslonac. On je prvi put u Ameriku došao posle venčanja, čim smo sredili papire. Moj život je sada mnogo lepši i lakši. Pre, dok sam bila sama, prolazila sam faze kada sam se psihički osećala loše. Stalno sam radila a nisam imala pored sebe nikoga bliskog kome bih mogla da kažem kako se osećam. Nekada sam na snimanja na bližim destinacijama vodila sestru ili kumu, a dešavalo se i da se nađem u prelepom dalekom predelu ali da ne uživam jer nemam s kim to da podelim. Sve pada u vodu kad znaš da nisi sa svojim prijateljima, porodicom ili partnerom. Damir i ja sada zajedno putujemo i zbog posla i privatno.


Kada su usled pandemije prekinuta sva snimanja, a revije odložene, Kristina je morala da radi od kuće uz asistenciju supruga.

- Klijenti su mi slali stvari i ja sam se slikala u stanu za društvene mreže, čak i radila snimanja preko aplikacije FaceTime. Sve je palo na mene. Sama sam morala da se pobrinem za šminku, frizuru i stajling. Damir me je fotografisao i sve je lepo išlo. Tako je bilo od marta pa skoro sve do mog dolaska u Beograd u avgustu. Sredinom septembra se vraćamo u Ameriku. Moja bukerka me je već zvala i rekla da svi jedva čekaju moj povratak. Videćemo kako će sve to u budućnosti da izgleda, dok se problem sa koronom ne reši. Ovih dana i ne razmišljam o tome. U Beogradu želim da se odmorim.

Kristina Perić: Lepotica spremna za venčanje