Burna rekacija brižnog supruga: Žustra rasprava princa Vilijama i Harija zbog Megan Markl?

Autor: Vanja Vladičić

19.10.2020 18:45

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:guliver/getty, instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:guliver/getty, instagramOd kada je izašla kontraverzna knjiga o kraljevskoj porodici 'Battle of Brothers' mediji ne prestaju da izveštavaju o neprijatnim situacijama koje su se odigrale u okviru porodice.

Verovatno se mnogi sećaju kako je Megan Markl prošle godine imala čast da bude jedna od urednica jednog od izdanja britanskog magazin Vogue, u kojem je objavljen popis od 100 najuticajnijih i najmoćnijih žena koje stvaraju pozetivne promene u svetu. U tom periodu čak su i britanski mediji, inače skloni kritikovanju svakog Meganinog poteza, blagonaklono komentarisali njen doprinos modnoj industriji.

Hari i Vilijam: Britanski prinčevi razgovarali sa okupljenima ispred dvorca Vindzor (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland) on Jun 21, 2020 at 2:04am PDT

Međutim, starijim članovima kraljevske porodice, između ostalog i princu Vilijamu nije se svidelo kako je Megan odradila taj zadatak pa su se Vilijam i Hari žestoko sukobili oko toga, otkriva nova knjiga o kraljevskoj porodici istoričara Roberta Lejsa, 'Battle of Brothers'. Princ Hari navodno je otpočetka bio protiv ideje da Megan uopšte uređuje pomenuti magazin, te bira koje će žene završiti na spisku najuticajnijih. Isto su mišljenje imali navodno i neki stariji članovi kraljevske porodice koji nisu bili zadovoljni spiskom koji je Megan napravila.

Iako nije poznato više detalja o svađi, zna se kako je Vilijam došao da porazgovara s Harijem o tome,  a temperamentni mlađi brat je 'eksplodirao'. Nakon toga ni Vilijam nije ostao miran, te se razgovor pretvorio u svađu i viku. Nakon toga je već postojeći jaz između braće postao još dublji.

Narušen odnos sinova princeze Dajana uticao je i na to da su Hari i Megan doneli zajedničku odluku da ne prisustvuju zajedničkom letovanju kraljevske porodice. Mediji su preneli i da je vrlo verovatno da će Hari i Megan dobiti poziv da prisustvuju božićnim svečanostima s kraljevskom porodicom na dvoru. Kraljica je ipak uverena da će im barem Hari doći u posetu, jer je navodno spremačicama rekla da spreme njegovu bivšu rezidenciju u Frogmore Cottageu.

Prinčevi Hari i Vilijam: Poslednji razgovor s majkom zauvek će nas proganjati