Nele Karajlić za dlaku je izbegao incident: Bez ikakve potrebe napravio se problem!

Autor: Vanja Vladičić

03.11.2020 20:20

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Dalibor Danilovic, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Dalibor Danilovic, InstagramPoznati muzičar prisetio se svojih dogodovština iz mladosti, te sa kakvim se problemima susretao.

Poznati muzičar Nele Karajlić tvrdi da je zbog nemarnog načina života u jednom momentu izgledao kao leš, ali da na to nije obraćao pažnju jer je imao utisak da se kompletan svet oko njega okreće.

Pre devet godina život je kao opomenu dodelio 'žuti karton' Neletu Karajliću. Imao je sreće da se u trenutku srčanog napada nalazio blizu bolnice, a zahvaljujući pravovremenom reakcijom lekara prošao je bez ozbiljnijih posledica. On je gostujući u emisiji 'Preživeli' na K1, Nele je otkrio detalje nemilih događaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᴜᴘᴏᴢɴᴀᴊ ʀᴏᴄᴋ 'ɴ' ʀᴏʟʟ (@upoznajrocknroll) on Jun 25, 2019 at 12:04pm PDT

- Ono što je najviše uticalo je način mog života. To se nije znalo u kom sam avionu, gde slećem, gde nastupam. Izlazim na scenu u Rojal Albert holu i pitam kako se zove ovaj grad, kažu mi pa London. To je bilo strašno koliko nisam znao gde sam, jer sam sinoć bio u Parizu, a preksinoć ko zna gde i sve tako. Radili smo 100 koncerata godišnje, a to je užasno teško jer se non stop putovalo - iz aviona u autobus, kola, kombi, pa nazad opet, i svaka dva dana si bio u drugom gradu.

Kaže Karajlić te objašnjava da ga je takav način života naveo da se oseća kao da “ima krila”:

Pročitajte i: Nele Karajlić: Tuga ostaje duboko u srcu, a pokušati izbaciti je uzaludan je posao 

- Trebalo je jedan malj da me opali u glavu, tačnije u srce, da bih shvatio da nisam svemoguć. Izgledao sam kao leš, svi najbliži su mi govorili da tako izgledam. Ali, ti kad misliš i osećaš da imaš krila, ti sebe ne vidiš. Onda imaš dva osećaja - prvo je osećanje apsolutne moći da ti sve možeš izdržati i sva ta velika putovanja i gust raspored i nabijen tempo. A drugo, misliš da ništa ne može bez tebe, pa se petljaš i u posao vozača. Daj idi ovuda, ma daj meni da vozim, i onda gubiš potpunu kontrolu nad sobom. Ne samo da ne osećaš svoje limite i ograničenja, a svaki čovek ih ima, već misliš da planeta neće moći bez tebe da se okreće. Ja sam bio osnivač i frontmen jednog rok benda i mislio sam da imam toliku moć, a zamislite kakav utisak onda ima jedan državnik na funkciji i koja je to količina energije koju treba usmeriti u pravom smeru. Nisam smeo sebi to da dozvolim, da doživim infarkt u 48. godini. Srećom on nije bio mnogo jak, ali recimo moj brat nije preživeo srčani udar. Ja jesam, ali izgleda da nam je to slaba tačka u porodici.

Nele se tokom emisije takođe prisetio i incidenta koji se dogodio prilikom njegove posete Sarajevu nakon više od dve decenije napuštanja rodnog grada. Te 2015. godine ispred jednog restorana čuvenog muzičara čekala je razjarena rulja sa motkama, te je policija morala da ga izvede kroz skriveni prolaz iz restorana. Nakon toga odmah je napustio Sarajevo te se više nije vraćao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srećko Todorović (Bludni Sin) (@todorovic_srecko) on Jun 14, 2019 at 8:38am PDT

- Apsolutno sam znao da mora biti neki problem i znao sam da ću bez ikakve potrebe napraviti neku vrstu provokacije. U tom trenutku, već dve, tri godine sam ispaljivao drugara da dođem kod njega u Sarajevo i svi su mi govorili ma daj Nele idi slobodno. Čak i moja supruga, koja je najopreznija osoba koju znam, rekla je, ma daj ko da će tebe neko dole sada da prepozna. Međutim, ja sam zaboravio na moć društvenih mreža i da će vest da sam u Sarajevu odmah biti onlajn i samim tim istog momentna dostupna svima - ispričao je Nele te dodao da razlog što je nepoželjan u rodnom gradu vidi u tome što tamo ne postoji tolerancija i demokratija.

Pročitajte i: Nele Karajlić: Rastao sam se s porocima iz mladosti 

Ipak Karajlić je otkrio da njegova deca i surpuga neometano idu u prestonicu Bosne i Hercegovine.

- Jedan od motiva da napišem svoju knjigu 'Fajront u Sarajevu' jesu bila i moja deca. Želeo sam da shvate neke stvari iz te knjige, oni su ti koji su sve to proživljavali. Oni danas obožavaju Sarajevu i često idu bez mene tamo. Pronašli su se u tom sarajevskom šarmu i sami ga neguju.