Milica Milša zatvorena u četiri zida vodi borbu s kovidom: Iscrpljena sam i malaksala, ovo je opak virus!

Autor:

13.11.2020 11:45

Foto:

Foto:



Od kada je dobila opasni virus, glumica Milica Milša oseća se iscrpljeno pa vreme provodi u svom domu sa suprugom Žarkom Jokanovićem, koji je takođe oboleo.

Kao posledica obolevanja od virusa korona, glumica Milica Milša (52) oseća se iscrpljeno i s velikom mukom obavlja uobičajene, rekli bismo rutinske aktivnosti. Da stvar bude gora, istovremeno je oboleo i njen suprug Žarko Jokanović. Proces oporavka teče sporo, uprkos tome što se pridržava svih uputstava doktora. S obzirom na to da je u samoizolaciji kod kuće, oslanja se na pomoć prijatelja, pre svega kolege Milorada Damjanovića koji joj ostavlja hranu na kućnom pragu.

Kako ste shvatili da ste zaraženi?

- Čim sam dobila temperaturu, znala sam da sam se zarazila.

Milica Milša photo Dalibor Danilović

Kakvi su bili simptomi?

- Atipični za koronu, malo me je zabolelo grlo i to je bilo sve. Sutradan sam dobila temperaturu, otišla kod lekara, uradila test, analizu krvi, CRP, D-dimer, i rezultati su pokazali da imam kovid. Odmah sam počela sa lečenjem, koje i dalje traje. Pijem antibiotike, panadole, vitamine. Primam i injekcije fraksiparina svaki dan. Žarku je bilo mnogo gore nego meni. Imao je znatno više vrednosti telesne temperature i ne prestaje da kašlje.

Kako se sada osećate?

- Iscrpljeno, kašljem, malaksala sam. Hvala bogu da smo na kućnom lečenju, doktori prate tok bolesti. Mi smo poslušni pacijenti, primamo propisanu terapiju, redovno vadimo krv i slušamo sve savete lekara.

Šta vam je najteže od kada ste zaraženi?

- Sve mi teško pada. Ovo je opak virus, ne znate gde će sve udariti i ne važi pravilo da ste svakim danom sve bolje. Temperatura vam stalno skače i pada kao da neko pali i gasi svetlo.

Pročitajte i: Dugo je nije bilo, a onda je zablistala u glavnoj ulozi i ponovo osvojila srca publike: Milica Milša otkriva kako je biti u cipelama Ade Kanački! 

Milica Milša sa suprugom Žarkom Jokanovićem photo Dalibor Danilović

Šta biste poručili ljudima?

- Da se čuvaju, da obavezno nose maske i izbegavaju velike skupove. Ako se ne osećaju dobro, da odmah idu kod doktora i da ne gube dragoceno vreme misleći da je samo prehlada. Moraju odmah da se piju antibiotici, i to više vrsta. I jako je bitno kontrolisati D-dimer zbog tromboze.

Ko brine o vama?

- Imamo sve što nam treba, a imamo i divne prijatelje. Moj voljeni kolega Miki Damjanović nam svaki čas šalje hranu, tako da smo zaista dobro zbrinuti, ništa nam ne nedostaje. Sin Antonije je odmah uzeo našeg psa Leu kod sebe, jer mi nismo u stanju da brinemo o njoj. Ležimo i lečimo se i nadamo se da ćemo se oporaviti.