Goran Bogdan o propuštenim prilikama: Da se nije dogodila pandemija, verovatno bih sada snimao u Engleskoj ili SAD-u!

Autor:

30.11.2020 11:37

Foto:

Foto:



Jedan od najzaposlenijih glumaca na sceni, koji je nedavno nominovan i za najboljeg evropskog glumca imao je velike planove, međutim korona mu ih je pomrsila, ali on neodustaje!

Hrvatski glumac 40-godišnji Goran Bogdan u poslednje vreme zaista ima prenatrpan raspored. Iako je pandemija otkazala većinu projekata te je mnogo glumaca bez posla, Goran nema tih problema. Glumac se konstatno nalazi na relaciji Beograd-Zagred, paralelno snimajući seriju 'Područja bez signala' u Zagrebu kao i 'Vreme zla' u Beogradu, a za nekoliko dana biće i počasni gost na katarskom Ayal Film Festivalu. Pre nekoliko dana takođe je premijerno prikazan njegov film 'Concrete Plans' na londonskom festivalu FrightFest, kome zbog pandemije nije mogao prisustvovati.

- Navikao sam da budem za volanom. Počeo sam da vozim s 12 godina, kada mi je pokojni deda dao da provozam fiću po njivi, pa danas u nogama imam više kilometara nego što je to normalno ili poželjno.

Pročitajte i: Goran Bogdan o surovom životu glumaca: Umetnicima je ionako najteže, oni su prvi za odstrel! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

Jedan od najbitnijih događaja u njegovoj čitavoj karijeri sigurno predstavlja i svečana dodela nagrade za najbolje evropskog glumca. Goran Bogdan je pomenutu čast zaslužio ulogom u filmu 'Otac' reditelja Srđana Golubovića u kategoriji najboljeg glumca. Drama inspirisana stvarnim slučajem, o siramšnom ocu kojem socijalna služba uzme dete te on odlučio da pešaka iz centralne srbije dođe u Beograd kako bi predstavio svoj slučaj, novi je biser u njegovoj karijeri.

- Prezadovoljan sam filmom. Pripreme su bile duge, a snimanje je trajalo dva meseca. Nismo žurili, pa je i rezultat stigao. Nikada nisam radio tako filigranski kao s rediteljom Srđanom Golubovićem. Zajedno smo prošli svaki zarez u scenariju, planirali svaki detlaj u sceni. Bez obzira na težinu priče i snimanja, bio sam srećan kao malo dete.  - Sa zadovoljstvom je Goran opisao saradnju s rediteljem Srđanom.

Poznato je da je film rađen po uzoru na Đorđa Joksimovića, čija je sudbina bila inspiracija za film, a za hrvatske medije Goran Bogdan otkrio je da nije želeo da upozna Đorđa pre premijere, a evo i zbog čega:

- Upoznali smo se na premijer. Smatrao sam da je bolje izbeći susret s njim jer nisam hteo da upadnem u zamku kopiranja. Tema je bolna da bismo je sveli na jednu osobu. Želeli smo da to bude priča o očevima, o borbama, o sudbini koju proživljavamo. Smatrali smo da je bitnije govoriti o Đorđevoj borbi, nego o njemu samom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

Pre pandemije, Goran je imao ozbiljne planove da svoju karijeru nastavi 'preko bare', međutim splet okolnosti onemogućio ga je u tome, ali...

- Bilo je takvih planova. S agentima sam dosta o tome razgovarao, pa sam i svakih mesec-dva odlazio u Englesku na audicije. Da se nije dogodila ta pandemija, verovatno bih sada i snimao u Engleskoj ili SAD-u, ali zaista se zbog toga ne smem žaliti. Ova situacija je promenila moje planove, baš kao i svim ostalim ljudima.

Osim što je izuzetno optimističan povodom celokupne situacije sa globalnom pandemijom, Goran Bogdan je istakao da ga je upravo ova situacija naučila da poštuje i ceni svoj mir, te da uživa sam u svom društvu u toplini svog doma. A na pitanje o porodičnom životu dao je interesantan i krajnje tajnovit odgovor:

- Šta Bog da, biće. - Zaključio je Goran Bogdan, vešto skrivajući svoju privatnost.