Da li ste znali: Gordan Kičić je ovako dobio ulogu u seriji „Senke nad Balkanom”

Autor: story.rs/NP

02.12.2020 19:00

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA images

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:ATA imagesPored mnogih uloga po kojima ga domaća publika pamti, glumac Gordan Kičić ostaće upamćen i po ulozi Alimpija Mirića u seriji „Senke nad Balkanom” u kojoj je imao prilike da otelotvori negativca.

Sada je Kičić publici otkrio koliko mu se dopada ova uloga za koju je morao da se bori.

- Bilo mi je zadovoljstvo što sam bio deo projekta “Senke nad Balkanom”, pogotovo što sam imao priliku da igram nešto skroz drugačije, takozvanog negativca. Ispostavilo se da su u serijskom programu te negativne uloge najbolje, jer u filmu to traje kraće i ti si na strani pozitivca, pratiš njegovu priču i navijaš za njega, dok su negativci više karikature. Kroz seriju oni dobijaju na težini, i zato je i publika Kaluđera mogla bolje da upozna - rekao je Kičić u emisiji „Ko sam tebi i šta sam sebi” na K1 televiziji i objasnio kako nije bio prvi izbor za ulogu Alimpija Mirića.

Pročitaj i: Gordan Kičić otkrio recept za dugovečnu ljubav: Ove tri stvari su ključne u braku

- Bjela je nekog drugog planirao za tu ulogu, nije mi rekao koga. On je meni poslao prvu pilot epizodu, dve ili tri godine ranije i planirao me za neku drugu ulogu. Međutim Alimpije Mirić Kaluđer se pojavljuje u prvoj epizodi samo po imenu i ne prikazuje se, ali ja sam Bjelu odmah pitao: pa čekaj ko je to, meni je on baš zanimljiv. Međutim on mi je rekao da ne može sad da mi to otkriva, da će se to saznati kasnije, i ja mu kažem: daj mi to da igram. On me zezao, ma ne, to će jedan ozbiljan glumac da igra.


- Onda sam ga privatno maltretirao i molio, jer se družimo, da mi da da probam, ali on nije bio siguran. Međutim, ja sam bio siguran, što je najvažnije. On je tražio da dođem na probno snimanje, što se meni podrazumevalo, rekao sam da hoću da probam i pokažem to što sam smislio. Otišao sam na probno snimanje i onda sam ga tamo uverio da treba da igram Kaluđera - ispričao je Gordan i odgovorio na pitanje da li mu je bilo čudno što mora da ide na probno snimanje prijatelja:

- Nije mi bilo čudno što idem kod prijatelja i kolege na probno snimanje, naprotiv bilo je prirodno i logično. Jer i ja kad sam zvao prijatelje i kolege za svoj film, imao sam za neke uloge probna snimanja. Ne zbog njih, već zbog sebe. Kad si u poziciji reditelja, onda moraš da budeš siguran da su ti ljudi takvi i uživo, a ne samo u tvojoj glavi gde si ih zamislio.

Kičić je otkrio i kakav odnosi imaju oni i Dragan Bjelogrlića od kada je i on sam ušao u rediteljske vode. Kako kaže, njih dvojica su uvek otvoreni za savete i sugestije, čak i kada nisu pozitivne.

- Kada sam kretao s filmom „Realna priča”, Bjela mi je rekao da to ne treba da radim, zato što neću imati pravu perspektivu stvari ako igram i glavnu ulogu i režiram. On je bio u pravu, jer je to tražilo od mene da se na pravi način spremim za snimanje. Sve dileme koje sam imao što se tiče tehničkog postupka i ideje samog filma morao sam ranije da obavim, da kad dođem na set mogu da igram. To je jedan komplikovan proces, ali nije ni izvodljivo ako ne znaš šta hoćeš i šta nećeš - ispričao je glumac prenosi "Blic".

Ritual pre upisa na Akademiju

Gordan Kičić podelio je sa javnosti i svoj nesvakidašnji potez koji je napravio pred odlazak na prijemni na Akademiji, a koji mu je uticao na budućnost.

- Školovao sam se u Rusiji, tamo sam završio gimnaziju i onda sam shvatio da mi se ne sviđa u inostranstvu i da bih hteo da probam da upišem Akademiju u Beogradu. Spremio sam se za prijemni, ali sam imao neki novčić koji sam bacio da vidim da li ću uopšte da upišem Akademiju, i kao ako dobijem glavu, biće u redu, ako dobijem pismo, neće biti u redu. To je više bilo kao da gledam u budućnost, a ne da idem na prijemni. Dobio sam glavu i bio u fazonu, naravno to je znak, treba da idem na prijemni, i onda sam upisao Akademiju ‘95. godine - podelio je i ovu zanimljivost Gordan sa publikom.

story.rs/NP

Autor