Milica Milša nakon strepnje za suprugom: Korona je bukvalno ruski rulet

Autor: story.rs/NP

04.12.2020 12:30

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Jakov SimovićGlumica Milica Milša podelila je svoje iskustvo sa koronavirusom nakon što su ona i njen suprug Žarko Jokanović preležali ovu opaku bolest, od koje se i dalje oporavljaju.

Umetnica je bolje prošla, ona se susrela sa lakšim simptomima virusa dok je njen suprug bio je i hospitalizovan. U bolnici je proveo 15 dana.

- Osećam se bolje samim tim što više nemam koronu. Ali, oporavak nije isti kao kada imate grip. Kada ozdravite, vi ste posle nekoliko dana oni stari. Kod korone nije takav slučaj. Treba vam mnogo više vremena da povratite snagu. Iako ja nisam imala malaksalost i otežano hodanje, kao što ima Žarko, primećujem da nisam ona stara. Razbolela sam se 24. oktobra, 15 dana sam imala virus i sve ovo ostalo vreme je oporavak - kaže za “Blic” Milica Milša.

Pročitaj i: Milica Milša konačno može da odahne: Prvi put sam spokojno spavala kada znam da smo živi izašli iz ove opake bolesti!

- Jednostavno, kako da kažem, ne hodam mojim hodom. Još nekih mesec dana ne smem da nosim ništa što je teško, niti da se zamaram. Ne samo ja nego svi ljudi koji su preležali koronu. To je bolest gde čovek treba što više da se odmara i posle same bolesti. Korona se kod svakog drugačije manifestuje. Lekari kažu da ne treba gađati svoje granice izdržljivosti, nego ići polako - objašnjava Milica koja ne krije da je bila uplašena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Milša (@milicamilsaisakovic)


- Nije bilo prijatno. Osećate neizvesnost. Ako vam je danas dobro, ne znači da će biti i sutra. Nismo paničili ni Žarko ni ja. Išli smo dan po dan. Bilo nam je drago kada taj dan prođe dobro i da nije došlo do pogoršanja. Uvek smo govorili: `Prošli smo još jedan dan`. Ne mogu da kažem da mi je bilo prijatno. Samo sam čekala momenat kada će uljez da izađe iz mene i da završimo sa tim. Neizvesno jeste. Neprijatno jeste. Žarku se pogoršala situacija 12. dana, a 16. mu je bilo najgore. Kod korone nema pravila - poručuje glumica koja je najviše strepela zbog supruga.

Pročitaj i: Irfan Mensur o “bliskom susretu” sa virusom korona: Opraštao sam se

- Bila sam zabrinuta. Žarko je moj univerzum. Meni je bilo strašno kada je on otišao u bolnicu, ma koliko god sam znala da je to najbolje za njega. Da je to prava stvar i da će moći da se leči, izleči. Svejedno, ja sam imala nemir. Baš mi je bilo teško svih tih 15 dana njegovog boravka u bolnici, ali je to bio spas za njega. S jedne strane sam bila srećna što je u bolnici, što ga lekari spasavaju, i gde je na pravom mestu sa pravom terapijom, utoliko mi je nedostajao u stanu. Bila sam nemoćna. Nisam mogla da ga vidim... Zaista, jedan težak period. Žarkov oporavak je mnogo teži nego moj. Korona je bukvalno ruski rulet. Šta izvučete. Nažalost, kod korone nema nikakvog pravila. Pravilo je da se čuvamo, nosimo maske. Dva dana pre nego što dobijemo koronu, čovek je zarazan i širi je, a to ne zna - kaže Milica za pomenuti list.

story.rs/NP

Autor