Katarina Sotirović ekskluzivno za Gloriu o razvodu: Bili smo sve lošiji jedno prema drugom!

Autor:

10.12.2020 20:30

Foto:

Foto:



Posle drugog razvoda od supruga Aleksandra Rašića s kojim je bila 14 godina u emotivnom odnosu, pevačica Katarina Sotirović objašnjava da su različiti pogledi na sve, jednako sitnice i krupnice, doveli do kraha.

U prvoj ispovesti posle razvoda od supruga, nekadašnjeg košarkaša Aleksandra Rašića (36), pevačica Katarina Sotirović (42) otkriva zbog čega su nakon 14 godina veze rešili da stave tačku na brak iz koga imaju dvoje dece, kćerku Juliju (8) i sina Davida (5). Različiti pogledi na sitnice i krupnice posebno su došli do izražaja od onog trenutka kad je košarkaš okončao karijeru i počeo više vremena da provodi kod kuće.

- Oboje smo bili svesni šta se dešava, seli smo i složili se da naš odnos ne vredi više nazivati pogrešnim imenima, šminkati ga, gurati stvari pod tepih i ostajati u braku koji može da preraste u godine nesporazuma i agonije. Shvatili smo da je bolje da se raziđemo na vreme, bez teških reči i svađa, dok neko od nas ne uradi nešto katastrofalno. Došli smo do momenta kada smo iscrpli sve pokušaje da opstanemo, kad smo sve isprobali i videli da to više ne ide, da smo sve lošiji jedno prema drugom, prema sebi. Za razliku od toga kako smo se venčali, posle četiri meseca veze, ludi od zaljubljenosti i usijanih glava, odluku o razvodu doneli smo hladno i smireno.

Najteže je bilo objasniti deci da će od sada sa mamom i tatom živeti na dve različite adrese. Odlučili su se za zajedničko starateljstvo i dogovaraju se na dnevnom nivou ko će vreme provoditi sa njima, u zavisnosti od obaveza i želja.

- Probali smo da im objasnimo da sve ostaje isto. Mislim da oni još uvek nisu ukapirali šta se tačno desilo, posebno David koji ima samo pet godina. Juliji je osam i ljuti se kad joj spomenemo reč razvod. I kad se šalimo na naš račun, posebno je osetljiva, zbog čega je Aleksandar dodatno zadirkuje. Pokušavamo da je uvedemo u momenat kada će jednog dana njen tata imati novu parnerku, a mama novog partnera. Mi ne znamo kad će se to dogoditi, mnogo je rano pričati i razmišljati o tome, ali želimo i to da im predstavimo kao opciju. Trudimo se da održimo normalan odnos, a želja nam je, i izazov i zadatak, da jednog dana, kad Julija i David budu veliki, mogu da kažu: “Ma, naši su se razveli kad smo bili mali, ali oni su super.”

Katarina Sotirovic, foto: Jakov Simovic

Kako se još navikavaju na novonastale okolnosti, otvorio se čitav jedan novi univerzum pitanja i odgovornosti.

- Sada, kada se sve sleglo, mogu da kažem da sam dobro. Ako se nekad i osetim loše, to je uglavnom zbog posla. Korona je promenila dinamiku života, nastupi su nam otkazani i treba razmišljati od čega ćemo da živimo. Što se emotivne strane tiče, prošao je onaj najgori period u kome vas pritiska usamljenost, ali pošto sam u startu donela odluku da neću da pravim gluposti iz nekog trenutnog straha od samoće, sada sam stabilno. Treba pustiti da tornado prođe, da se slegne prašina, kako biste mogli da krenete dalje. Ja sam još vezana za taj brak. I dalje se često viđamo svi zajedno, Aleksandar i ja se skoro svaki dan dogovaramo o nečemu, čujemo, dopisujemo. Trudimo se da provodimo što više vremena zajedno sa decom, kao porodica, da idemo na kolače, da vozimo bajs. Cilj nam je da niko ne pati, ni on, ni deca, ni ja.

Par sa reklame!

Pevačica se od svoje najveće ljubavi već jednom razvodila. Bilo je to nakon tri godine braka i, kako kaže, neuporedivo lakše nego sada.

- Nismo tada imali decu i razišli smo se sa pitanjem šta će nam doneti vreme koje je pred nama. Kada smo nakon godinu dana otišli na sud da potpišemo papire za razvod, sudija se razbolela i nisu našli zamenu, što smo protumačili kao znak da o svemu treba da razmislimo još jednom. I bila je to dobra odluka. Radili smo na našem odnosu i ispravljali stvari zbog kojih smo se razišli, i što je najvažnije, dobili smo dvoje divne dece. Julija i David su rođeni iz ogromne želje i ljubavi i to je bio najlepši period mog života.

Udavši se za košarkaša, svesno je odlučila da karijeru ostavi po strani i da supruga prati sa decom gde god bude igrao. Nije mogla da zamisli da je drugačije. Živeli su u Rusiji, Litvaniji, Italiji, Rumuniji. Zbog toga se nikad nije pokajala, ali je između nje i Aleksandra oduvek bilo ozbiljnih neslaganja.

- Činilo mi se da izgledamo kao par sa reklame za kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom: lepa pegava deca, prelepi plavi roditelji sa savršenim zubima, tu trčkara i neki zlatni retriver... A onda se završi slikanje, par ode kući, i niko ne zna šta se tamo dešava. Bilo je tu neslaganja oko svega, od toga kako gledamo na život, preko vaspitanja dece, kuvanja ručka do parkiranja kola. Na kraju, on nije mogao da živi sa mnom takvom kakva jesam, niti ja s njim takvim kakav jeste. Nas dvoje smo potpuno različiti, a kad dođete do momenta da nervirate jedno drugo zbog sopstvene suštine, kad počnete da gubite sebe, morate da se zapitate šta dalje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katarina Sotirovic (@sotirovicka)

O novim ljubavima još ne razmišlja, ali kada se to bude desilo, kaže da će emotivni partner prvo morati da prihvati starog, pa njenu decu, pa nju.

- Možda ću neke muškarce odbiti zbog svog stava, ali Aleksandar je broj jedan u mom životu, zauvek, i tu je kraj priče. Žao mi je što nas dvoje nismo uspeli kao par, jer je on divna osoba, ali verujem da za njega postoji bolja žena koja ga neće nervirati kao ja. Neka njegova srodna duša. To želim i sebi.

Fabrička podešavanja!

Rešena je da se fokusira na karijeru. I dalje se vrti njena pesma sa grupom Sevdah Baby “Vrelina”, a sad samo želi da prođe pandemija pa da zapeva sa svojim bendom Positive. Ima još neke planove.

- Najlakše bi bilo da otvorim kafić u kome ću da pravim sitne kolače ili kozmetički salon, kojih ima milijardu u Beogradu. Međutim, pre bih radila nešto što mi blisko. Dvadeset godina sam pred kamerom, koju obožavam i koja me, kažu, voli. Želja mi je da se oprobam u nekom televizijskom formatu gde ću pevati ali pokazati i ostale talente, posebno onaj za glumu. Poput emisija “Luda noć”, “Ja volim Srbiju”, “Nikad nije kasno” ili šouova kakve su pravili Biljana Ristić i Jova Radovanović, sa skečevima, imitacijama, glumom i pevanjem. Videćemo. Inače mi je neostvarena želja da učestvujem u takmičenju “Tvoje lice zvuči poznato”, ovim putem ih molim da me pozovu jer sam sigurna da bih se super snašla.

Katarina i Aleksandar, foto: Privatna arhiva

Na pitanje da li bi Aleksandru dala i treću šansu, objašnjava da su je to mnogi iz okruženja već pitali i da nema odgovor.

- Tome se sigurno nadaju neki prijatelji i članovi porodice pošto nas vole, ali najbliskiji ljudi ne jer su upoznati sa problematikom našeg odnosa. Kada pokušam da zamislim nas dvoje za jedno 10-15 godina, a da u međuvremenu nismo našli nove partnere, ne mogu da vidim da je među nama išta drugačije. Mislim da bi nas sve što nas je sada razdvojilo razdvajalo i tad. Čovek ne može da se vrati na fabrička podešavanja i verujem da smo doneli dobru odluku, ma koliko ona bila teška jer se radi o raspadu porodice. Ovako smo deci pružili vedriju budućnost koju mogu imati samo zadovoljni ljudi.