Smrt je bila brža: Velika neostvarena želja Marka Nikolića

Autor:

03.01.2019 11:44

Foto:

Foto:



Legendarni glumac Marko Nikolić napustio je životnu scenu u 73. godini nakon duge i teške bolesti. Obožavani Giga Moravac preminuo je juče u KBC Zvezdara, a tužnu vest je sa javnošću podelila njegova ćerka Mina putem društvenih mreža.

Odlazak voljenog Gige Moravca: Preminuo Marko Nikolić

Ostvario je niz antologijskih uloga u pozorištu, na televiziji i filmovima, od "Devojačkog mosta", "Užičke republike", "Petrijinog venca" , "Dnevnika uvrede", "Montevideo, Bog te video", "Za kralja i otadžbinu"...

Ipak, najveću pularnost donela mu je uloga Dragiše Popadića zvanog Giga Moravac u TV seriji “Bolji život” . Osim epozodnih rola u hit seriji "Senke nad Balkanom" i "Žigosani u reketu", poslednjih godina nije imao značajnije uloge.

Poslednje godine Marka Nikolića: Velika borba sa opakom bolešću

- Volim male uloge. Celog života sam teglio velike role ljubavnika i heroja. Umoran sam od toga. Male uloge sam imao i u serijama “Montevideo” i “Čizmaši” - rekao je slavni glumac.

O tome, zašto ga više nema u velikim filmskim projektima, Nikolić je pričao u intervjuu za Gloriju.

– Zvali su me da nadsinhronizujem Meta Jovanovskog. Nisam prihvatio. Ne krijem da sam uvređen što se u tolikoj seriji ("Nemanjići"), u za mene sentimentalnom trenutku, pošto sam se upravo oporavio od bolesti, nije našla mala uloga, kakve, kao što sam rekao, sada najviše volim. Pogotovo mi je žao jer je scenario pisao Gordan Mihić, kojeg inače veoma cenim - ispričao je proletos Nikolić.

Marko Nikolić: Veliki gurmani žive od bezobrazluka

Ipak, imao je veliku želju da još jednom, pre smrti odigra još jednu veliku  ulogu po kojoj će ga publika pamtiti.

– Glumci obično imaju tri životne uloge. Mene pamte po Gigi Moravcu iz “Boljeg života” i Karađorđu kojeg sam igrao u seriji “Vuk Karadžić”, filmu “Karađorđeva smrt” i predstavi “Vožd Karađorđe i knjaz Miloš”. Očekujem treću ulogu po kojoj će me pamtiti. Izbor se zbog mojih godina sužava, ali naći će se nešto. Možda će naići neki dobar film - rekao je glumac za Gloriju.

Nažalost, ta želja mu se nije ispunila.

Maja Gašić

Autor