Recept Branke Veselinović za dugovečnost: Gimnastika je obavezna svaki dan

Autor: Svetlana Stojaković

10.01.2019 19:18

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Jakov Simović, Zoran ŠkrbićNajstarija srpska glumica Branka Veselinović nastavlja da pomera granice i postavlja nove standarde: u 101. godini pojavljuje se u ulozi Baba Dare u predstavi ‘Dolce Vita’

Torta, baloni, šampanjac i prijatelji: Branka Veselinović proslavila 100. rođendan!

Život može biti sladak i u 101. godini, tvrdi naša slavna glumica Branka Veselinović. S velikim entuzijazmom je prihvatila da se pojavi u romantičnoj komediji “Dolce vita” na sceni teatra Madlenianum. Tumači lik Baba Dare koja čita recepte za ukusne kolače ali i sladak i savršen život.

- Oduvek sam bila disciplinovana i vrlo strpljiva glumica - otkriva Branka. - Nikad mi nije bilo teško da na probama ponavljam scene i po dvadeset puta, sve dok reditelj ne bi bio potpuno zadovoljan. Ako ste se već prihvatili nekog zadatka, morate ga uraditi lepo i dati sve od sebe. Iskreno, nisam ni kuvarica, ni kolačarka, ali sam se snašla.

OBAVEZNA GIMNASTIKA

Bila je to, kaže, slatka epizoda, a u dugoj karijeri odigrala je više od četrdeset uloga na sceni svog matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za ulogu Gine u Nušićevoj “Ožalošćenoj porodici” dobila je Sterijinu nagradu.

Branka Veselinović: Dobrotu treba nesebično deliti

Dane provodi po ustaljenom rasporedu. Svakog jutra ustaje u šest, a uveče sluša muziku i gleda televiziju u nastojanju da nauči još nešto.

Branki Veselinović za 100 rođendan: Otvoren legat naše najstarije glumice

- Trudim se da godine ne osećam. Gimnastika je obavezna svaki dan, mora da se odradi i u ležećem i u stajaćem položaju. Gledam televiziju, volim da čujem lepe stvari, slušam muziku. Dobro vidim i čujem i ne stidim se da se pojavljujem na javnim mestima. Pišem, dišem, slikam, radim i ne mislim da mi je kucnuo čas odlaska. Stalno imam kontakte s ljudima i neka posla. Mnogo je ljudi po domovima, nevidećih, ili onih koji su čitav život u kolicima. Obilazim ih i dan-danas, jer treba im svakodnevno obogatiti život - poručuje Branka.