Katarina Radivojević: Na velikom iskušenju

Autor: Maja Gašić

22.01.2019 10:15

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Jelena Milinčić, Foto:Marina Lukić, Jelena Jovanov

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Jelena Milinčić, Foto:Marina Lukić, Jelena JovanovOsim što gradi uspešnu glumačku karijeru u Americi, Katarina Radivojević odnedavno je u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku angažovana na promociji srpske kulture i umetnosti

Glumica Katarina Radivojević (39) angažovana je kao saradnica Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku na period od tri meseca, posle čega će se njen status ponovo razmatrati, saznaje Gloria u krugovima bliskim Ministarstvu inostranih poslova. Iako nema diplomatski status, naša umetnica trebalo bi da bude zadužena za poslove iz oblasti kulture u našem konzulatu smeštenom u blizini Brodveja, dela Njujorka poznatog po brojnim pozorištima. Ovo nije prvi put da glumica spaja umetnost sa diplomatijom. Prošlog novembra je u pomenutom konzulatu učestvovala u obeležavanju stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata. Tada je izvela monolog iz drame “Milunka Savić”.

Katarina, koja je iz Srbije otišla na vrhuncu popularnosti, već godinama živi na relaciji Srbija - Amerika. Pored probijanja na američkom tržištu, nije odbijala uloge u domaćim ostvarenjima, pa se njeno odsustvo u ovdašnjoj kinematografiji nije osetilo. O razlozima odlaska i o tome kako bira šta će raditi često je govorila.

- Volim da istražujem novo i nepoznato, da iskušavam sebe. Možda je to do mog avanturističkog, hazarskog duha. Ne volim kolotečinu u svakodnevnim stvarima, niti da znam kako će mi izgledati život u naredne četiri godine. Takav način života me je uvodio u neke zanimljive projekte. Možda mi se nije desila uloga života, ali su mi se otvarala neka interesantna vrata - izjavila je za Gloriju.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 21. januara!

Maja Gašić

Autor