Darko Tomović: Sedam godina velike ljubavi sa Ninom

Autor:

31.01.2019 20:00

Foto:

Foto:



Glumac Darko Tomović i njegova deceniju i po mlađa supruga Nina upravo su proslavili važan jubilej, a centar njihovog univerzuma je šestogodišnja kćerka Lana koja uživa da gleda mamu i tatu kako plešu

Glumac Darko Tomović (55) i njegova supruga Nina (40) 15. januara proslavili su sedmu godišnjicu braka. Iako je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, Nina se ne bavi poslom za koji se školovala, već se opredelila za kognitivno bihejvioralni koučing. Kad im se pre šest godina rodila kćerka Lana, porodična dinamika se promenila i njihov odnos je dobio na kvalitetu.

Nina i Darko su se upoznali 2007. radeći na zajedničkom projektu. Kad su četiri godine kasnije u isto vreme posetili bolesnog prijatelja, Darko ju je pozvao na sastanak.

- Želeći da ostavim utisak, potrudila sam se da se informišem o “subjektu”. Kao svako žensko, presvukla sam se sto puta, na kraju sam obukla belu haljinu i pomislila da je to - to ako i on dođe u belom. Naravno, imao je belu košulju, ali pravi šok tog 12. jula 2011. priredio mi je kad je u kafeu na Gardošu ustao da pozdravi drugaricu sa klase Branku Pujić, koja je mojoj grupi na fakultetu bila asistentkinja na kataderi za balet. Bila je to fora, sad zvana “Branka momenat”, ali onda nije bilo nimalo smešno, bukvalno sam poskočila sa stolice kad sam je ugledala. Jer sve vreme sam se pitala šta ću ako me sa Darkom u ponoć vide Branka ili nedajbože Dragan Petrović Pele, naš asistent, a Darkov klasić i blizak prijatelj.

Te noći sve im je išlo naruku, pa i filmska scenografija: između dve zgrade video se zvonik Nikolajevske crkve i pun mesec iznad krsta.

- Ništa to ona nije videla, jer je gledala samo u mene. Kad se okrenula, ostala je bez teksta - naglašava Darko.

Venčali su se sedam meseci kasnije, 15. januara 2012, a nakon sedam divnih godina kažu da nesuglasice rešavaju jednostavno: popusti onaj ko se uveri da nije u pravu.

- Suprug mi nikada nije uputio ružnu reč, čak ni u raspravama. Poštuje me i nasamo i u društvu, a to se ne uči i ne kupuje, već je rezultat spoja socijalne i emocionalne inteligencije. Suština našeg odnosa je potpuni spokoj, što naravno nije garant da ćemo slaviti pedesetu godišnjicu braka. Ali mi i ne razmišljamo o budućnosti, živimo danas.

Posebno joj prija kad je Darko, dok ona posluje po kuhinji, zagrli, podigne, zapleše s njom.

- To gleda Lana, a važno je u kakvom okruženju raste. Pre Darka sam verovala da su sve velike ljubavi tragične, kao u ruskim klasicima, a onda mi je naša priča pokazala kakav oblik ona treba da ima. Suština je u činjenici da smo zajedno zato što to želimo, a ne što moramo.

Nina se toliko navikla na supruga da ga ponekad čuje i kad je daleko od kuće.

- Darko je bio na setu “Državnog službenika”, Lana je spavala, a ja sam nešto radila u kupatilu. Čujem njegov glas, nešto me pita, i uredno mu odgovorim, a onda uđem u dnevnu sobu i vidim da na televiziji ide “Konak kod Hilmije”, serija u kojoj on igra.

Lana je već navikla na tatin posao, mada ga još nije gledala u pozorištu. Kad su mu pre neki dan na ulici tražili autogram, ozbiljno je pitala šta će tim ljudima njegov potpis. I dok bi Nina volela bar još dvoje dece, Lana čas hoće i brata i sestru, čas ne bi nijedno, jer je malčice ljubomorna.

- Kao ljudi koji imaju odgovornost, mislim da u ovom trenutku ne možemo sebi to priuštiti, pre svega zbog materijalnih uslova. Koliko god da smo naučeni da novac nije suštinski bitan, on vam daje mogućnost da dete edukujete - objašnjava Nina.

Maja Gašić

Autor