Tanja Bošković: Velika drama sa srećnim krajem

Autor: Maja Gašić

06.02.2019 20:00

Foto: Izvor:Gloria magazin/Zorica Zarić, Foto:Mitar Mitrović, ATA imagesSlavna srpska glumica Tanja Bošković uspešno se oporavlja od posledica aneurizme zbog koje je imala nesnosne glavobolje i jedva čeka da se vrati na pozorišnu scenu

Jedna od najomiljenijih srpskih glumica Tanja Bošković (65) uspešno se oporavlja od aneurizme i njeno stanje je svakim danom sve bolje, saznaje Gloria.

- Dobro sam, samo sam u velikoj gužvi - rekla nam je Tanja kad smo je pozvali da proverimo kako se oseća.

Iako ju je glava neprekidno bolela dva dana, i to na istom mestu, slavna dramska umetnica nije tome pridavala veliki značaj. Nadala se da će će bol proći sama od sebe. Tek na insistiranje svoje dve godine mlađe sestre Slavenke zatražila je lekarsku pomoć.

- Prvo su se obratile profesorki Danici Grujičić, načelnici Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije. Ona je divi srpske i jugoslovenske kinematografije, posle razgovora i pregleda, preporučila da se obrati jednom mlađem lekaru - navodi dobro obavešten izvor i dodaje da je upravo taj doktor najzaslužniji što ova priča ima srećan epilog: - Ispostavilo se da je reč o vrlo ozbiljnom problemu, pa je taj lekar Tanju i njenu sestru smestio u svoj automobil i odvezao ih u drugu kliniku. Tu su urađeni detaljni pregledi nakon kojih je tim lekara odlučio da ipak nema preke potrebe za klasičnom operacijom. Tanju su, umesto toga, podvrgli neinvanzivnoj metodi kojom je uspešno otklonjena aneurizma, odnosno proširenje krvnog suda u glavi - rekao je naš sagovornik.

U međuvremenu, urađene su još neke pretrage, i kako su svi nalazi bili u redu, Tanja je puštena na kućno lečenje. Uz ljubav i podršku najbližih članova porodice uspešno se oporavlja i priprema za povratak na pozorišnu scenu, gde je, između ostalog, publika rado gleda u predstavama “Ljubavno pismo”, “Jesenja sonata” i “Moja ti” u Ateljeu 212, kao i u kultnom komadu “Suze su ok”, jednom od najdugovečnijih u Zvezdara teatru.

Maja Gašić

Autor