Masimo Savić: Nisam zaljubljen u moju Eni, volim je

Autor:

14.02.2019 18:44

Foto:

Foto:



Dok sa svojom uigranom ekipom saradnika finišira pripreme za večerašnji beogradski koncert, muzičar Masimo Savić otkriva da mu je supruga Eni, s kojom ovih dana obeležava 27 godina braka, najsnažniji oslonac i da su mnogi sumnjali da će njihova ljubav opstati

Uoči koncerta u Beogradu Masimo Savić (56) tvrdi da ljubav treba negovati svaki dan. Umetnik čija muzika odoleva zubu vremena na Dan zaljubljenih u Centru “Sava” predstaviće domaćoj publici album “Sada”, na kome nijednu numeru nije napisala njegova žena, tekstopisac Eni Kondić, ali je zato, kao večita inspiracija muzičara, učestvovala u stvaranju svake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massimo (Official) (@massimo.official) on Jul 11, 2018 at 1:10am PDT

Ovog februara proslavljate 27 godina braka. Jeste li otkrili recept za uspešan partnerski odnos?
- Davno sam postao svestan da je fizički izgled nevažan. Možda je bitan u prva tri-četiri meseca veze kad vas sve pali. Kad krene zajednički život i dođu smrdljive čarape, prljave gaće i neispeglane košulje, sve postaje komplikovano. Supruga u svemu apsolutno sa mnom sarađuje. I danas kad idem na put, ona mi besprekorno složi i stvari. To ne tražim od nje, ali ona hoće da mi pomogne, da mi pruži ruku. Ja nastojim da budem džentlmen, onakav kakav sam bio kad sam je osvajao. I dalje joj svaki put pridržim kaput i vrata. Trudim se da preuzmem sve obaveze koje mogu. Eni sve više cenim kao osobu i sve sam srećniji što imam kraj sebe nekog kao što je ona.

Masimo Savić: Zdravstveni problemi su prošlost, sada sam u odličnoj formi

Da li je i dalje poljubite svaki put kad izlazi iz kuće, makar samo da prošeta vašeg psa Manga?
- Da. To činim s razlogom. Takvo je vreme da možete izaći napolje, nešto naleti na vas i nestanete za tren. Taj poljubac mi je presudan. Kad Eni izađe, a ja je ne poljubim, onda trčim da je zaustavim i uradim to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massimo (Official) (@massimo.official) on Nov 14, 2018 at 3:37am PST

Jeste li još zaljubljeni u Eni?

- Nisam zaljubljen, volim je. Ali da nam je sve lepše kad smo zajedno, da se bolje razumemo, više smejemo i razgovaramo, to da. Znam da je to retko u današnje vreme i zato mi je glupo da pričam o tome jer ispada kao da se hvalim. Imao sam mnogo sreće, lepo su mi se posložile sve stvari u životu. Niko nije verovao da će Enina i moja ljubav opstati, ali mi smo znali da hoće. Eto, danas imamo kćerku koja će uskoro magistrirati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massimo (Official) (@massimo.official) on Feb 4, 2019 at 1:59am PST

Da li je ljubav vaša najveća inspiracija?
- Apsolutno sve me inspiriše na stvaranje, od krovova do automobila. No, već dugo moje nadahnuće predstavljaju samo dobre stvari, tople stvari. Moj pas koji je uvek topao kad ga dodirnem. Na putovanjima se često osećam depresivno jer sam daleko od kuće, a onda u čarapama otkrijem Mangovu dlaku i to me smiri. Opet sam u svom domu, toplini, dobroti, lepoti. Kuća mi je mnogo važna, slabo jedem daleko od nje. Teško se prilagođavam, a nekada sam uživao u putovanjima. Danas sam postao rob nekih pravila, ali mislim da to dolazi s godinama.

Masimo Savić: S mnogo radosti biram pesme pred koncert

Pišete li knjigu o svom životu?
- Mnogi me pitaju kad ću to uraditi. Ako ikad budem pisao knjigu, moraću da idem po redu. Bile bi to najpre priče o mom detinjstvu koje je bilo veoma interesantno, burno, dinamično, puno putovanja i stresova, teških i lakih situacija. Prvo to treba izbaciti iz sebe, a sad nemam vremena. Kad iz šeste brzine budem ubacio u drugu, treću ili u ler, onda ću moći da se posvetim tome i uradim to kako treba.