Aleksandar Sanja Ilić: Zagrevanje na minus 20 uz domaću rakiju od jagode

Autor:

09.03.2019 17:55

Foto:

Foto:



Iskustvo prave zime, sa temperaturom od minus 20 stepeni, muzičar Aleksandar Sanja Ilić doživeo je u najvećem sibirskom gradu, gde se grejao uz domaće rakije od jagode i borovnice a dušu hranio dobrodošlicom koju je osećao na svakom koraku

Povod za odlazak u Novosibirsk bila je ruska manifestacija Družba kubok, veliki skup sportista u borilačkim veštinama Srbije i Rusije, kao i privrednika i ljudi iz kulture. Balkanika i ja pozvani smo da održimo koncert u okviru kulturnih zbivanja u prestižnoj dvorani DKŽ, gde je pre izvesnog vremena svirala i Metalika. Metalika pa Balkanika, slaže se.

Sibirska zima

Put avionima Aeroflota nije bio toliko naporan kako smo očekivali, iako smo putovali preko ruske prestonice, gde smo presedali za Novosibirsk. Nastupali smo već u Rusiji. Pre neku godinu držali smo koncert u božanstvenoj sali u Kremlju u Moskvi, a sada smo prvi put bili u Novosibirsku, i to na početku zime. Kada se kaže Sibir, misli se na nešto veliko, prostrano i hladno. Imali smo sreće jer je od pet dana našeg boravka tokom četiri temperatura bila između minus tri i minus pet stepeni, a onda je poslednjeg dana zagudilo i temperatura se spustila ispod minus 20 stepeni. To treba doživeti, ali nije se igrati s tim. Posle 20 metara hoda po ulici hladnoća vam ulazi u kosti. Ne postoji način da se na tolikom minusu toplo obučete, a da se ne smrznete. Ipak, pošto smo gostovali u Sibiru, malo hladnoće i snega nije bilo naodmet.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 4. marta!

Maja Gašić

Autor