Filip Krajinović: Moj sin će imati drugačije detinjstvo od mog

Autor:

12.03.2019 20:10

Foto:

Foto:



Srpaki teniser Filip Krajinović  (26) koji na početku 2019. beleži samo uspehe, u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju  otkriva kako mu je odlazak u kamp Nika Bolitijerija sa 14 godina, bez roditelja i znanja engleskog jezika, zauvek promenio život.

Kockice su se sklopile: Filip Krajinović – uspešan u tenisu i srećan u ljubavi

Tenis je počeo da igra u četvrtoj godini, sa 14 je iz rodnog Sombora otišao u Ameriku, na akademiju Nika Bolitijerija.

- Živeo sam tamo pet godina. To je težak period, svakako je ostavio velikog traga na moj život.

Kad ga je prvog jutra trener pitao kako je putovao, nije znao da mu odgovori pošto nije govorio engleski.

- Uvek sam stajao iza drugih igrača da bih ukapirao koje vežbe treba da radim. Malo-pomalo naučio sam jezik i prilagodio se. Prvih šest meseci nisam izašao iz kampa, samo sam trenirao i spavao. Nisam uopšte dolazio kući i sećam se da su bili veoma strogi prema meni jer su, kako su mi kasnije rekli, videli da imam potencijala. Obično su me puštali da idem kući 20. decembra, a morao sam da se vratim 31. Ustajao sam u tri ujutru, u četiri sam bio na aerodromu, svestan da se drugovi spremaju za provod jer je Nova godina.

Filip Krajinović prvi put o raskidu s Ninom: Rado se sećam naših trenutaka

Iako je ponosan što je uspeo, pre svega zahvaljujući svojoj upornosti i podršci roditelja, svoje dete ne bi pustio da samo ode u svet.

- Razumem zašto su moji roditelji tako postupili. Videli su koliko meni to znači i bilo bi šteta da sam ostao ovde. Proputovao sam svet, upoznao mnoge ljude, kulture, ali svom sinu to ne bih dozvolio. Više bih voleo da ima lepo detinjstvo i društvo, a ja ću se pobrinuti da obezbedim sve što mu bude potrebno.

Tenis i Anđela: Filip Krajinović uživa u novoj ljubavi (foto)

Što se budućnosti tiče, veći deo planova je ostvario.

- Zadao sam sebi cilj da uđem u 50 najboljih na svetu i prošle godine sam bio 26. Sve što ubuduće postignem biće veliki plus - zaključuje Filip.

Maja Gašić

Autor