Anđela Đurašković i Ksenija Bujišić: Uređivanje sobe za bebu važnije od svadbenog veselja

Autor: Maja Gašić

23.03.2019 17:00

Foto: Izvor:Gloria magazin/Jelena Milinčić, Foto:Jelena JovanovPored toga što uživaju u svakom trudničkom danu, mlade voditeljke Televizije Prva Anđela Đurašković i Ksenija Bujišić nastavile su da vode aktivan stil života i ne nameravaju da se venčaju pre nego se porode

Voditeljke Televizije Prva Anđela Đurašković (28) i Ksenija Bujišić (24) spremaju se za duže odsustvo na poslu. Ono im neće teško pasti jer za njega imaju najbolji mogući razlog - drugo stanje. Možda bi neko rekao da su mlade za ulogu mame, ali njih dve ne kriju da su veoma srećne zbog trudnoće i tvrde kako su spremne da za nekoliko meseci prošetaju svoje klince, Anđela dečaka, Ksenija devojčicu.

Jeste li se lako odlučile da ostanete u drugom stanju pre tridesete?

Anđela: Nikad se nisam opterećivala time da moram da uradim nešto u zadatom roku. S obzirom na to da sam u emotivnoj vezi šest godina, često sam čula pitanje “kad će beba?”, i ono me je neverovatno nerviralo. Nisam planirala da postanem mama pre tridesete. Pošto se to desilo, super, ali i dalje ću se truditi da živim u trenutku i ne razmišljam mnogo unapred.

Ksenija: Kad sam bila tinejdžerka, dvadeset peta mi je delovala ozbiljno i daleko, ali kao pravo vreme da se udam i imam decu. Kako se približavala, ideja o porodici i deci mi je postajala sve dalja, ali pošto od sudbine ne možete pobeći, desilo se da u tim godinama ostanem trudna. I sviđa mi se što se tako odigralo, i moja mama je mlada postala majka, pa kad je gledam danas sa troje odrasle dece, a dobro izgleda i sve može, budem dodatno zadivljena.

Da li ste razmišljale da dolaskom bebe više nećete imati vremena samo za sebe?

Anđela: Često slušam kako ljudi treba da prožive, pa onda da dobiju decu. Ne znam šta to znači. Imala sam bezbrižno detinjstvo, kasnije se nisam mučila u školi, fakultet sam završila u roku i rano počela da radim. Dečka sam upoznala mlada i s njim proputovala i naizlazila se. Trudnoća mi je samo upotpunila život, a dete će ga samo ulepšati.

Ksenija: Verujem da ćemo sve što nismo stigle da uradimo pre dolaska deteta, učiniti kad ono malo poraste. A što se tog proživljavanja tiče, ima i onih od pedeset godina koji smatraju da ništa nisu iskusili, pa žive kao tinejdžeri u zrelom dobu. Kao neko ko je pred kamerama od šeste godine, a u međuvremenu je uspeo da završi školu i da ne zapostavi izlaske, druži se i vidi svet, ničega nisam ostala željna. Sigurna sam da će beba otvoriti novo i lepše poglavlje u mom životu. Dete je nešto što se stvarno računa, sve ostalo je nevažno.

Znate li mnogo vaših vršnjakinja koje su u drugom stanju?

Anđela: Da, ove godine je zabeležena invazija beba. Bilo da su to moje drugarice ili koleginice sa Prve, gde vlada “baby boom”, tek ima mnogo trudnica u mom okruženju. Očigledno smo u godinama kad naša generacija planira decu. I super mi je što ćemo svi postati roditelji u 2019, pa će nam klinci ići zajedno u škole i družiti se.

Ksenija: Pre nego što mi je Anđela otkrila da je drugom stanju, sedela sam sa drugaricama i rekla im kako želim da sve što pre zatrudne kako bih imala s kim da pričam o tome. Bilo mi je nejasno zašto u mom okruženju ne postoji makar jedna ženska osoba s kojom ću prolaziti ista stanja. A onda sam posle nekoliko dana saznala da je desetak mojih drugarica trudno.

Šta se sve promenilo otkad ste u drugom stanju?

Anđela: Osim stomaka, apsolutno sve je isto. Možda više uživam u pažnji kojom me obasipaju. Svi me maze i paze, žele da mi ugode. Trudim se da to maksimalno iskoristim, ali i sama mnogo ugađam sebi jer sad više nisam odgovorna samo za svoj život, već i za bebin.

Ksenija: Sad volim jogurt koji ranije nisam, jedem slatkiše, za razliku od vremena pre trudnoće. Teže mi je nego ikad da ustajem u pet ujutru i treba mi duplo više vremena za jutarnje rituale.

Razmišljate li o svadbi?

Anđela: Nevezano za bebu, moj dečko Luka i ja smo planirali da se venčamo 2020, a beba je samo potvrdila da dobro razmišljamo. Svadbu nećemo praviti ranije nego što smo mislili jer tog dana želimo maksimalno da uživamo, da se posvetimo svim prijateljima, igramo i veselimo se.

Ksenija: Ne planiram svadbu uskoro. Trenutno nemam ni vremena ni živaca da se bavim organizacijom veselja, važnije mi je da sređujem bebinu sobu.

Maja Gašić

Autor