Beti Đorđević: Svaku boru sam zaradila

Autor:

29.03.2019 10:15

Foto:

Foto:



Pošto je u 73. godini održala prvi solistički koncert, čuvena džez pevačica Beti Đorđević smogla je snagu da ispriča zašto nije prihvatila poziv Ele Ficdžerald da ode u Ameriku i kako posle smrti sina utehu pronalazi u čitanju bajki

Diva džeza Beti Đorđević prvi solistički koncert u Beogradu održala je na svoj 73. rođendan, a kad je s nevericom pitaju kako je to moguće, sa osmehom kaže “bolje ikad, nego nikad”. O njenom životu, u kom su se smenjivale ružne i lepe stvari, davnih dana hteli su da snime film. Baka je postala u 41. godini, a s obzirom na to da joj se prošle godine udala unuka Kristina, jedva čeka da dobije praunuče.

- Za druge važi nikad nije kasno, za mene “bolje ikad, nego nikad”. Drago mi je što sam zvanično prvi solistički koncert imala u Domu omladine, hramu dobre muzike, iako, najiskrenije, nisam verovala da će se to ikad desiti. Čak sam strahovala hoće li doći dovoljno ljudi, ali organizatori su dobro procenili da će koncert biti rasprodat. Posle mnogo godina istinski sam srećna, iako je sve ovo trebalo da mi se dogodi dok sam bila u punoj snazi, u svakom smislu.

Ostatak intervjua sa Beti Đorđević pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 25. marta!