Sara Džesika Parker: Dobro da bolje ne može biti

Autor:

29.03.2019 17:00

Foto:

Foto:



Dok proslavlja 54. rođendan, američka glumica Sara Džesika Parker pokazuje kako žena može biti uspešna na svim životnim poljima: glumi u popularnoj seriji ‘Razvod’, vaspitava troje dece, na javne događaje ide sa suprugom Metjuom Broderikom, a širom sveta prodaje cipele i parfeme sa svojim potpisom

Supruga Metjua Broderika, s kojim ima troje dece, upoznala je na Brodveju

Za glumicu koja je u detinjstvu godinu-dve nosila jedne cipele, pritom ih deleći sa sestrama, posedovanje ormana punog obuće u svom domu u njujorškom Vest Vilidžu može se okarakterisati kao životni uspeh, postignuće koje je demantovalo sva proročanstva koja su najavljivala kako siromašna devojčica iz varošice Nelsonvil u Ohaju ima šanse za uspeh koliko i Amerika da postane šampion sveta u fudbalu. Možda i manje. Na svoj 54. rođendan, 25. marta, glumica Sara Džesika Parker ima razloga da glasno kaže kako se u celosti slaže sa izjavom Norme Džin Mortenson, poznatije kao Merilin Monro, koja je upitana na vrhuncu slave krajem pedesetih kako osoba odrasla u domu za nezbrinutu decu može postati bogata, slavna i uspešna, lakonski odgovorila: "Kakva god da je bila noć, ujutro bih obula cipele s visokim potpeticama i krenula u novi dan”.

Odrastajući u provincijskom gradiću s jedva sedam hiljada stanovnika u američkoj saveznoj državi Ohajo, veoma rano je naučila da deli ono što ima, bez obzira na to koliko to bilo malo. Majka Barbara Parker odigrala je ključnu ulogu u formiranju njenih stavova i kreiranju ambicija. Kao školska učiteljica u maloj sredini trudila se da prati aktuelne trendove u modi i posebno umetnosti, pa je svu decu, a rodila ih je osmoro, vodila na sve besplatne kulturne sadržaje.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 25. marta!