Bojana Jovanovski: Sinu još nismo dali ime

Autor:

12.04.2019 18:59

Foto:

Foto:Teniserka Bojana Jovanovski, koja je zbog povreda krajem prošle godine okončala profesionalnu karijeru, u šestom je mesecu trudnoće i sa suprugom Milošem očekuje sina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Jovanovski FanTeam (@bojanajovanovskifanteam) on Jan 18, 2017 at 10:02am PST

Bojani Jovanovski (27), teniserki koja je zbog učestalih povreda krajem prošle godine okončala profesionalnu karijeru, ispunila se velika želja. Nekada 32. teniserka na WTA listi (2014) u drugom je stanju, očekuje dečaka, a predviđeni termin porođaja je 11. jul.

Bojana Jovanovski: Moja novogodišnja želja

- Iskreno, nisam se nadala, pogotovo jer mi ništa nije ukazivalo na trudnoću. Posle izostanka ciklusa uradila sam test i iznenadila se - priča Bojana, koja je u šestom mesecu trudnoće.

Tokom prva tri meseca imala je mučnine s kojima nije lako izlazila na kraj.

- Osetljiva sam na hormonske promene i znala sam da će mi biti teško. Mučnine sam osećala tokom celog dana. Nije mi bilo lako.

Bojana ponosno nosi trudnički stomak. Ne skida osmeh s lica, a njen suprug Miloš Petrović, za kog se udala novembra 2016, takođe je presrećan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Jovanovski FanTeam (@bojanajovanovskifanteam) on Nov 20, 2016 at 8:12am PST

- Oboje smo želeli dete već dve-tri godine, ali zbog posla kojim sam se bavila to nije bilo moguće. Takođe, prolazila sam kroz period operacije, pa oporavka i povratka na teren. Kada sam rekla Milošu da će postati otac, bio je oduševljen. Naša želja je da imamo više dece, minimum troje - iskreno kaže sportistkinja, kojoj su čestitale brojne domaće i strane kolege.

Kraj teniske karijere Bojane Jovanovski: Jedan deo mene želi na teren, ali telo ne može dalje

Sa suprugom je razgovarala o imenu naslednika, ali se još nisu usaglasili o čemu čitajte na sledećoj strani...

- Imamo različite predloge. Moji su Aleksej, Luka i Kosta, da ime bude tradicionalno i da se slaže sa prezimenom Petrović. Prvo sam želela da sinu damo moderno ime, ali ono uz prezime ne zvuči lepo. Suprug je dao svoje predloge, kojima nisam zadovoljna, pa tražimo zajedničko rešenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Jovanovski FanTeam (@bojanajovanovskifanteam) on Dec 31, 2017 at 10:08am PST

Ističe da nema strah od porođaja, niti od dolaska bebe u kuću.

- Odgovorna sam osoba i ništa mi neće biti teško oko bebe. Ne želim da zapostavim sebe, već da uz odgajanje sina radim sve ono što mene ispunjava. Nadam se da ću naći balans - govori trudnica koja još nije opremila sobu za bebu, niti je kupila stvari, to će uraditi tek dve-tri nedelje pred porođaj.

SLATKA STRAST

Zbog prinove u porodici presrećni su i Bojanini roditelji, pogotovu otac Zoran, koji joj je sve vreme profesionalne karijere bio ogromna podrška.

- Moj tata je želeo da ima sina, da ga vodi na fudbal. Pošto je je dobio mene i sestru, preusmerio se na tenis. Sada kada je saznao da će dobiti unuka, rekao mi je: “Ja ću ga voditi na fudbal, na treninge, ništa ti nemoj da brineš”.

Ako Bojanin sin bude pokazao talenat za tenis, mama će ga podržati o čemu možete pročiatti na sledećoj strani...

- U tenisu ću moći najviše da mu pomognem. Put do uspeha može mu biti kraći nego što je to bilo u mom slučaju. Tačno znam gde sam grešila, što neću ponoviti s njim. Muški tenis je težak i dosta se razlikuje od ženskog, po mentalitetu, načinu treniranja i igranja, intenzitetu, tako da ću morati više da se posvetim psihološkom radu - ističe sportistkinja, koja želi da završi studije psihologije.

Bojanina mama jedva čeka da postane baka, a pošto nema posao sa fiksnim radnim vremenom, moći će mnogo da joj pomogne oko bebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Jovanovski FanTeam (@bojanajovanovskifanteam) on Apr 27, 2016 at 5:52am PDT

- Moji roditelji će razmaziti unuka i dopuštaće mu sve što nisu sestri i meni - uverena je teniserka.

Ona želi da otvori svoj teniski klub u Borči i promoviše igru u beogradskom kraju u kojem je odrasla, da omogući talentovanoj deci da igraju tenis bliže kući. Doskoro je bila angažovana u Teniskom savezu Srbije (TSS) . a o radu sa mladima do 14 godina Bojana je govorila za magazin "Gloria" o čemu možete čiatti na sledećoj strani...

- Išla sam sa njima na turnire u Plovdiv, gde smo putovali kombijem, što mi s obzirom na to da sam u drugom stanju nije prijalo, i u Rakovnik, u koji sam letela avionom. To mi je bio najteži deo rada sa mladim teniserima, a na terenu mi ništa nije problem.

Želi da nastavi saradnju sa TSS-om i da i dalje vodi mlade na ekipna takmičenja.

- Pokušaću da se sportskim aktivnostima vratim što pre, jer ni meni neće prijati da sam kod kuće po ceo dan - ističe Bojana, koja je vrlo aktivna: šeta oko šest-sedam kilometara dnevno i trudi se da se ne ugoji, ali sada više nego ikada jede slatko.