Svetozar Cvetković: Jelena je super mama

Autor:

14.04.2019 21:44

Foto:

Foto:



Osim po nezaboravnim ulogama na filmu i u pozorištu, glumac i producent Svetozar Cvetković (60) poznat je i po skladnom bračnom životu sa koleginicom Jelenom Đokić (41). Njih dvoje imaju kćerku Klaru, koja je nedavno sa mamom podelila kadar u seriji “Žmurke”, i sina Luku. Dramski umetnik otac je i kćerke Dee, koju je dobio u prvom braku. Trenutno ga gledamo u seriji “Žigosani u reketu” gde igra beskrupuloznog vlasnika i glavnog urednika dnevnog tabloida.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Žigosani u Reketu (@zigosani_u_reketu) дана 25. Мар 2019. у 2:00 PDT

Kakav je osećaj kad u sceni gledate suprugu i kćerku, koje u seriji “Žmurke” imaju iste uloge kao u stvarnom životu? Je li vam žao što niste s njima u kadru?

Svetozar Cvetković: Kada me pitaju čega se najviše bojim, kažem – dečje suze

- Nije mi ništa žao, prosto sam ponosan što sam deo njihove priče u životu, a ne na filmu. One su divne, suptilne preko mere izdržljivosti i emocija izbija iz njih na zaprepašćujući način, mada će Jelena uvek reći da sam ja preosetljiv. To je blag izraz za ono što misli.

Pokazuje li i sin interesovanje za glumu?

- Uglavnom pokazuje interesovanje za video aplikaciju Just Dance i tako se i ponaša, igra po ceo dan. Divan je i dobar.

Svetozar Cvetković o nagradi iz Hjustona: Tražio sam da je slikaju, mislio sam da se šale sa mnom

Koja je vaša i Lukina omiljena zajednička aktivnost?

- On konstruiše neke društvene igre za koje postavlja pravila i onda mi po njima to igramo. Fascinantno je koliko je u tim pravilima u stanju da uspostavi logike. Sa uživanjem učestvujem u tome. Retko koliko bih morao, ali volim.

Šta vam je najvažnije u vaspitanju dece i ko je stroži roditelj: Jelena ili vi?

- Ne znam šta je danas najvažnije, valjda da budu i ostanu svoji. Moji roditelji brata i mene ni u čemu nikad nisu sprečavali, pa smo pronašli svoj put, on svakako pravi, a ja svakako proizvoljni, a ipak ispunjujući, bar sa duhovne strane. Neka moja deca imaju tu slobodu, ja bih bio zadovoljan. Jelena je super!

 

Maja Gašić

Autor