Igor Todorović: Moja posveta Mileni Dravić

Autor: Svetlana Stojaković

16.04.2019 17:00

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Privatni album

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Tanja Nikolić, Foto:Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Privatni albumBeogradski dizajner Igor Todorović objašnjava s kakvim emocijama je kreirao haljinu inspirisanu stilom života i odevanja Milene Dravić, s kojom se često sretao u šetnji Karađorđevim parkom

Velika glumačka diva Milena Dravić, koja nas je napustila prošlog oktobra, bila je inspiracija organizatorima jubilarnog, 45. Perwoll Fashion Weeka. Na ovoj modnoj smotri biće priređen omaž glumici ne samo izuzetnog talenta nego i istančanog i prepoznatljivog stila odevanja i ponašanja. Među kreatorima koji će se na taj način podsetiti Milene nalazi se i Igor Todorović, koji je s velikom radošću prihvatio da kreira haljinu nadahnut njom.

- Revija posvećena Mileni Dravić nešto je više od modne revije, pošto je u pitanju jedna od najznačajnih dama naše kulture. Milena nam je ostavila u nasleđe veliki broj svojih uloga. Odigrala ih je bezbroj, a bila je specifična po tome što je svaku od njih stavljala u autentičan kontekst. Meni je inspiracija bila čuvena televizijska emisija “Obraz uz obraz”.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 15. aprila!