Dragan Stojković Bosanac: Hrabro srce

Autor: Maja Gašić

15.05.2019 11:00

Foto: Izvor:Gloria magazin/Mirjana Tasovac, Foto:Dalibor Danilović

Foto: Izvor:Gloria magazin/Mirjana Tasovac, Foto:Dalibor DanilovićDok su ga odvodili na operaciju zamene aortnog zaliska, muzičar Dragan Stojković Bosanac nije osećao strah jer je znao da se nalazi u rukama vrhunskih profesionalaca i da ga čeka podrška supruge Dunje

Muzičar Dragan Stojković Bosanac (66) uspešno se oporavlja od operacije aortnog zaliska koja je obavljena na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Dok se u potpunosti ne rehabilituje, a prema procenama doktora to bi trebalo da se dogodi za šest meseci, kompozitor, aranžer i harmonikaš neće moći da radi punim kapacitetom, kako je to činio do sada.

- Operacija zaliska je rutinskog tipa, tako su mi objasnili lekari. Rekli su mi da ću već prvog dana posle intervencije moći malo da hodam. Toliko su me ohrabrili i umirili takvim pristupom da bih pristao i da mi glavu promene ako treba, samo bih ih zamolio da naprave tako da mi oči budu plave, nos manji i da podsećam na Roberta Redforda iz mlađih dana. Šalu na stranu, svaki hirurški zahvat je stres za telo i psihu.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 13. maja!

Maja Gašić

Autor