Dejan Stanković: Ana je moj najbolji potez

Autor:

30.05.2019 21:00

Foto:

Foto:Uprkos tome što je bio klupski prvak Evrope s Interom i ostvario mnogo drugih sportskih dostignuća, fudbalska legenda veruje kako je to što je osvojio suprugu pre 18 godina njegov najveći uspeh u životu

Pokretač kampa “Deki 5” i nekadašnja fudbalska zvezda Crvene zvezde, Lacija i Intera Dejan Stanković (40) uprkos brojnim priznanjima u dugogodišnjoj uspešnoj karijeri svojim najvećim uspehom smatra izgradnju skladnih porodičnih odnosa sa suprugom Anom i sinovima Stefanom, Filipom i Aleksandrom. Ana je, tvrdi, potez njegove karijere, a sinove, koji su krenuli njegovim fudbalskim stopama, uči da je grešiti dobro i poučno.

Dejan Stanković: Najlepši je zalazak sunca sa Anom (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Stankovic (@dejanstankovic) on Aug 26, 2018 at 2:27pm PDT


Kolika vam je podrška supruga, s kojom ste 18 godina u braku?

- Najveća. Nedavno sam rekao da je ona potez moje karijere, i zaista je tako. Ana je ljubav, podrška, oslonac, nada i vera.

Kakav odnos imate sa sinovima, koji su krenuli vašim fudbalskim stopama?

- Očinski, naravno. Vole fudbal i verujem da će im on doneti mnogo radosti u životu. Najlepše je baviti se onime što voliš, još ako je to igra, onda je pun pogodak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Stankovic (@dejanstankovic) on Jul 1, 2018 at 11:16am PDT

Trudite li se da budete strog otac i da ih eventualno upozorite na greške koje ste pravili, da ih ne ponavljaju?

- Trudim se da budem otac, tata, “papi”, kako oni to vole da kažu. Ne razmišljam o tome da li sam strog ili blag, želim samo da imaju osmeh na licu i da budu srećni. Greške su sastavni deo svake karijere, bez njih je nemoguće postići uspeh. Zato neka slobodno greše, ali neka budu svesni gde su i kako pogrešili, da bi to kasnije mogli da isprave. Ne bi trebalo ponavljati greške, ali grešiti je sasvim u redu.

Koliko stižete da pratite Crvenu zvezdu, koja je u sezoni na izmaku igrala u Ligi šampiona?

- Ne baš detaljno, ali rezultatski da. Čestitam na osvajanju titule i, kao i svi zvezdaši, nadam se duploj kruni. Iskreno, nemam detaljan uvid u srpsku ligu i srpski fudbal, ali drago mi je da moja Zvezda ima sjajnu sezonu iza sebe.

Dejan Stanković: Fudbal na plaži (foto)

Šta mislite o angažmanu vašeg kuma Marka Pantelića na mestu potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije?

- Kum uvek ima moju podršku šta god da radi, dokle god je on srećan i zadovoljan. Vidim da je to sada slučaj i zato ga maksimalno podržavam. Mislim da je pravi čovek na pravom mestu i da će srpskom fudbalu sigurno pomoći svojim iskustvom i poštenim odnosom.

Pokrenuli ste sportske kampove za decu u Srbiji, Italiji i Australiji. Koliko ste prisutni tokom njihovog rada i da li uspevate da se potpuno posvetite deci?

- Preduslov uspeha kampa jesu moja prisutnost i moj rad sa decom, jer kamp se zove “Deki 5”, tako da je normalno da u svakoj smeni budem sa decom i da se posvetim radu s njima. To mi je veliko zadovoljstvo i stvara mi mnogo pozitivne energije. Kamp je zaista projekat koji oplemenjuje i doprinosi pravilnom razvoju dece i mladih.

Dejan Deki Stanković: Jedino prave ljubavi traju (foto)

Ko vam pomaže u radu kampa?

- Čitav tim stručnih ljudi, svako u svom domenu, čini da kamp “Deki 5” bude najbolji. Hvala im još jednom na tome. Verujem da deca uživaju u radu sa mojim timom, koji je brojan i kvalitetan.

Maja Gašić

Autor