Ivan Tasovac: Optimizam je moja dijagnoza

Autor:

14.06.2019 11:15

Foto:

Foto:



Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac posle dve ozbiljne i neizvesne operacije shvatio je koliko je važno da se čovek ne svađa sa samim sobom i doneo odluku da više niko ne može da mu troši vreme na gluposti

Direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu (53) bilo je potrebno samo pet meseci da se oporavi od komplikovane i neizvesne dvostruke operacije: pršljena i tumora koji je slučajno otkriven. Sada poletno najavljuje finale sezone - 23. juna, kada je Filharmonija zakazala treći koncert na otvorenom, i ubeđen je da će “Diznijeva fantazija” biti najveći spektakl do sada viđen. Orkestar pod dirigentskom palicom Gabrijela Felca uživo će svirati muziku iz crtaća, te najlepše melodije klasične muzike, a na velikim platnima na Ušću prikazivaće se crtani filmovi.

Malo je falilo da ovom događaju, gde se očekuje 50 hiljada ljudi, ne bude prisutan Tasovac.

- Igrajući košarku 30. decembra prošle godine polomio sam prvi pršljen, a kada su me tako nepokretnog preneli u Urgentni centar, na snimanju su otkrili da imam i veliki tumor na četvrtom pršljenu. Tri nedelje su trajale pretrage da se utvrdi kakva je vrsta tog tumora jer je u nekom trenutku izgledao kao da je to metastaza. Bogu hvala, nije bila ta dijagnoza. Ispostavilo se da je tumor dobroćudni, ali prilično agresivan. Posle toga sam imao dve operacije u istom danu i kao što se vidi iz priloženog sada sam čio, veseo i pokretan.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 10. juna!

Maja Gašić

Autor