Aleksandra Živojinović: Aleksandar je beba kakva se može samo poželeti

Autor:

17.06.2019 20:00

Foto:

Foto:



Svesna koliko je majčino mleko važno za pravilno razvijanje beba, pevačica Aleksandra Živojinović namerava da doji tromesečnog sina Aleksandra sve dok bude mogla

Nakon višemesečnog odsustva zbog rođenja sina Aleksandra, na koje je otišla prošle godine kad je saznala da je u drugom stanju, pevačica Aleksandra Živojinović (23) vraća se na scenu zadovoljnija nego ikad. Nedavno je izbacila pesmu “Neponovljivo” i spot za nju, a sada se sprema za nastup na festivalu Ulaz, prvi nakon porođaja. Vežba, na specijalnom je režimu ishrane i trudi se da napravi balans između vremena koje provodi u studiju i onog koje posvećuje tromesečnoj bebi.

Šta vam je tokom meseci odsustva najviše nedostajalo sa scene?

- Publika. Zbog nje se svih ovih godina trudim da budem što bolja i da joj uvek pružam dobre pesme. Koliko god da sam uživala u trudničkim danima i rođenju deteta, najlepšem periodu života, sve u vezi sa muzikom mi je nedostajalo. Ono što me posebno raduje jeste to što ću se sada, za razliku od ranije, odmah po završetku nastupa vraćati brzo kući svome sinu u zagrljaj.

Kojim metodama ste se poslužili ne biste li odmah nakon porođaja povratili devojačku liniju?

- Jednom jedinom koja je delotvorna: probušiti kašiku i hraniti se zdravo. Ne znam za bolji recept. Taj je možda težak, ali kilogrami se tope, a ja se osećam dobro i, što je najvažnije, ne narušavam zdravlje. Fali mi još samo malo da bih bila u potpunosti zadovoljna svojim izgledom. Uporna sam i kad treba imam vojničku disciplinu.

Da li se nešto promenilo u pristupu radu otkad ste postali majka?

- Kažu mi da nikad bolje i lakše nisam pevala. Valjda sam se lepo odmorila, regenerisala se. Uz to, rad na novim pesmama je uvek posebno uzbuđenje, pogotovo kad kao ja verujete u nove kompozicije.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Jeste li očarani svojom bebom? U kojim aktivnostima sa njom najviše uživate?

- Jesam, verujem kao i svaka majka. Dok spava, gledam ga, kad je budan, pričam mu, pevam, a on odgovara bebećim jezikom i zajedno se smejemo. Uživam u svakoj sekundi sa njim i ništa mi ne pada teško, što je valjda i prirodno.

Kakva je beba Aleksandar?

- Takva da se poželi. Spava kad je vreme za spavanje, dobro jede, živahan je i uvek lepo raspoložen. Nije plačljiv. Sa njim je baš sve kako treba, sve se odvija bez ikakvih poteškoća.

Kako se tata Filip snašao u obavezama oko bebe?

- Odlično. Nekad ne stignem ni da ustanem, a on je već otišao kod njega i presvlači ga ili ga nosi, priča mu nešto. Inače, kod nas ne postoji podela na “mamine” i “tatine” obaveze, oboje radimo sve oko Aleksandra, kad ko stigne, jer uživamo u svemu što je u vezi sa njim.

Počeli ste da izlazite. Nedavno ste viđeni na proslavi 27. rođendana Stefana Živojinovića, a onda i na svadbi kod Dragane Džajić. Po čemu su sad vaši izlasci drugačiji?

- Po tome što sad žurim da se vratim kući, koliko god da se lepo provodim sa društvom. Ranije nisam gledala na sat, a sad to često radim. Odlazim samo na događaje i proslave porodice i bliskih prijatelja jer ne želim da budem mnogo odvojena od Aleksandra. Jedva čekam da malo poraste pa da ga vodimo svuda sa nama. Što se skorašnjih izlazaka tiče, Stefan je Filipov brat i mnogo ga volim, nije bilo šanse da izostanem s njegovog rođendana. A Dragana je Filipova dobra drugarica, pa smo želeli da budemo uz nju dok je proživljavala svoj najsrećniji dan.

Kome ostavljate bebu kad zbog obaveza morate da izađete napolje?

- Najčešće mojoj i Filipovoj mami, a često je sa njim i žena koja ga čuva i koju smatramo članom naše porodice. Aleksandar je postao mezimac naših porodica pa se svi utrkuju u tome ko će da provodi vreme s njim.

Koje kriterijume je trebalo da zadovolji žena koju ste angažovali kao dadilju?

- Da bude brižna, da voli decu i da na najbolji mogući način učestvuje u njegovom odrastanju. Baš takvu smo i našli.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Dojite li ga?

- Naravno. I dojiću ga sve dok budem mogla, jer je moje mleko najzdravije za njega.

Kakvo mišljenje imate o dojenju u javnosti i hoćete li biti mama koja to radi?

- Zaista nemam ništa protiv toga. Sve što je za dobrobit deteta divna je stvar. Aleksandar je mali, ne idemo često napolje, i zato o dojenju u javnosti nisam ni razmišljala. Ali sigurno je da nikad neću dozvoliti da bude gladan.

Šta vam je najizazovnija stvar u vezi sa roditeljstvom?

- Biti dobar roditelj oduvek je bio najveći izazov na svetu. Sigurna sam da ću se ceo život, svakog dana, truditi da budem najbolja moguća mama, koja u svakom trenutku shvata potrebe svog deteta i uvek je tu da mu pruži podršku. Možda još nije momenat da pričamo o ovome, ali vreme leti.

Hoćete li biti stroga mama?

- Mislim da neću. Sa decom samo treba uvek otvoreno razgovarati o svemu. Na taj način ne dolazi lako do problema, a i ako dođe, rešavaju se u hodu.

Slušate li savete drugih majki o tome kako treba brinuti o bebi, čitate li o tome, gledate li emisije ili se najviše oslanjate na intuiciju?

- U majčinstvu je važno pratiti intuiciju. Naravno da sam čitala o odgoju beba i dece, gledala emisije o tome, slušala priče i savete drugih mama, ali na kraju sam shvatila da mi sve ovo što mi se dešava sa Aleksandrom nekako dolazi prirodno, i verujem da je tako najbolje. Ako mi se javi bilo kakva nedoumica u vezi sa nečim, srećom, uvek imam koga da pitam za savet. Filipova i moja mama mi uvek daju dobar.

Maja Gašić

Autor