Luka Jović: Srbin koji je osvojio Madrid

Autor:

18.06.2019 17:12

Foto:

Foto:



Nakon što je za 60 miliona dolara postao napadač najtrofejnijeg kluba na svetu Real Madrida, mladog srpskog fudbalera očekuje izbor vile u kojoj će živeti sa partnerkom Anđelom Manitašević i četvoromesečnim sinom Davidom

Nekoliko meseci najavljivani transfer fudbalera Luke Jovića (21) u Real Madrid ozvaničen je protekle sedmice, a za tu priliku čuveni klub poslao je avion po našeg sportistu, da ga u glavni grad Španije preveze iz Portoroža, gde je boravio sa mladom reprezentacijom Srbije na pripremama za Evropsko prvenstvo u Italiji. Napadač je postao član kraljevskog kluba, a transferom iz Ajntrahta iz Frankurta, vrednim 60 miliona evra, postao je najskuplji srpski fudbaler u istoriji. Pretekao je Nemanju Matića za koga je Mančester junajted platio 45 miliona evra i Aleksandra Mitrovića za čije umeće je Fulam iskeširao 30 miliona evra.

Potpis na ugovor stavili su Luka i predsednik kluba Florentino Perez 11. juna, na dan kada je pre tačno deset godina Real napravio spektakularnu promociju prelaska Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda u transferu vrednom 100 miliona evra.

- Najsrećniji sam čovek, daću sve od sebe da pomognem Realu da osvoji još mnogo trofeja - koncizan je bio prilično ozbiljni Jović, koji je postao četvrti najskuplji napadač u istoriji Reala, ispred njega su jedino Ronaldo, Garet Bejl i Eden Azar, koji je iz Čelsija u Madrid stigao dan posle našeg fudbalera.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 17. juna!

Maja Gašić

Autor