Radmila Živković: Gluma opasna po zdravlje

Autor:

19.06.2019 21:30

Foto:

Foto:Prvakinji Drame Narodnog pozorišta Radmili Živković (66) iznenada je pozlilo, pa je hospitalizovana. Zbog toga je istog dana, 5. juna, otkazana predstava “Gospođa ministarka” Narodnog pozorišta, u kojoj ona briljira u ulozi Živke ministarke. Glumica je zadržana na ispitivanju, ali i pored velike zabrinutosti najbližih, uverena je da će vrlo brzo opet na scenu. Kćerka, glumica Bojana Bambić posećuje je u bolnici, a reditelj Jagoš Marković, čija je Radmila glumačka muza i igra u gotovo svim njegovim predstavama, šalje joj poruke podrške.

Ansambl Nušićeve “Gospođe ministarke” trebalo je da 16. juna gostuje, posle punih 37 godina, na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta, ali poseta prestonici Hrvatske je otkazana.

Dramska umetnica je treća dobitnica nagrade “Žanka Stokić” za kompletan glumački opus, a kultnu ulogu u Nušićevom komadu igra već punih četrnaest sezona. Poznata je kao vrhunski profesionalac, a izjavila je da joj je gluma pomogla u traganju za istinom o sebi.

- Fantastično je to što glumci tragaju kroz profesiju kojom se bave. To ih tera da stalno rade i čini da ne mogu da žive bez svog posla. Gluma mi pomaže da se bavim suštinom života i da govorim istinu o životu i ljudima.

Maja Gašić

Autor