Danina Jeftić: Ljubavi se ne treba stideti, želim sebi još dva-tri braka

Autor:

28.06.2019 21:42

Foto:

Foto:



Posle šest godina potpune posvećenosti podizanju i vaspitavanju sina Maksima, glumica Danina Jeftić planira povratak filmu i televiziji uverena kako su prave stvari pred njom

Pošto je ponovo počela da osvaja pozorišne scene, glumica Danina Jeftić (32), najpoznatija po ulozi Rose u ostvarenjima “Montevideo, bog te video” i “Montevideo, vidimo se”, namerava da rehabilituje filmsku i televizijsku karijeru koju je stopirala kad je na svet donela Maksima. Njen sinčić danas ima šest godina, polako se sprema za školu, pa je Danina svesna da je došlo vreme da se punim kapacitetom vrati svojoj profesiji, kao i da pronađe srodnu dušu.

- Nije me bilo na televiziji, ali nudili su mi uloge. Međutim, nijedna me nije dovoljno zainteresovala. Kao da nisu bile pisane za mene, nisu mi bile zanimljive, jake. Čekala sam pravi trenutak da se vratim i zato želim da ta “povratnička” uloga bude velika, kvalitetna, da mogu celim bićem da joj se posvetim. Trenutno imam nekoliko ponuda, čitam scenarije.

Da li vam je bilo teško kad ste se na vrhuncu popularnosti, koju vam je, između ostalih, donela uloga u “Montevideu”, povukli?
- Ne, to mi je došlo prirodno. Zasitila sam se posla u jednom trenutku, postala sam majka i shvatila sam da nisam osoba koja može da balansira između glume i majčinstva. Nisam od onih koje mogu da ostave dete kod kuće i odu na snimanje dugo 14 sati. Sin je sad porastao, ima šest godina, i mislim da mu treba vreme bez mame. A meni je potrebno da se vratim poslu, da se intenzivnije posvetim glumi. U pozorištu me ima, sad treba da se aktiviram na televiziji. Osećam jaku želju da radim i jedva čekam da mi se desi neka velika, dobra, zanimljiva uloga.

Jeste li se nekad uplašili da nećete moći da se vratite glumi?

- Nikad. Mnoge koleginice su me pitale da li me je strah od toga da me publika ne zaboravi, ali ja nisam razmišljala o tome. Izabrala sam profesiju koja mi odgovara, koju volim, ali ne mogu da kontrolišem sve što mi se dešava u životu. Kad se Maksim rodio i kad sam videla kako je mali i nežan i koliko sam mu potrebna, nisam mogla da zamislim da idem na snimanja, a njega ostavljam kod kuće. Ma ni na pola sata.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Razmišljate li o inostranoj karijeri?

- Da. Maksim sledeće godine kreće u školu i sad živim i funkcionišem mnogo mirnije. Spremnija sam za velike uloge, pa i inostrane kastinge. Kao mlađa nisam bila toliko ambiciozna, sad sam se ostvarila i kao glumica i kao majka, a možda su mi i prohtevi porasli zbog sina. Više ne radim samo za sebe, želim i njemu da priuštim što bolji život. Zbog njega sam hrabrija.

Šta vam je još pružila uloga majke?
- Postala sam opuštenija, dobila sam veće samopouzdanje. Sad na mene ne može da utiče svačije mišljenje u vezi sa mojom glumom ili izgledom. Mnogo sam sigurnija u sebe jer znam šta mi je važno u životu. Šta god da se desi, ja ću se vratiti kući svom detetu, a tamo mi je najlepše.

Pokazuje li Maksim želju da glumi?
- Da, ali ja ga ne forsiram.

A šta ćete mu odgovoriti jednog dana ako izjavi da želi da bude glumac?

- Samo nek je živ i zdrav. Mogu ja da mu sugerišem da bude lekar ili advokat, ali ako on odlazi svakog dana nesrećan na posao, to je problem.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

U kojim stvarima istinski uživate?

- U dugačkim šetnjama. Često napravim krug po Banjici ili se iz grada do kuće vratim peške. Dok šetam, razmišljam o svemu i svačemu, a nekad samo posmatram ljude. Imam osećaj da dobijam bolje ideje kad se krećem nego kad kod kuće sedim i razmišljam.

Jeste li, pored Maksima, oslobodili mesto za još nekog muškarca u svom životu?
- Posle razvoda nisam razmišljala o tome, samo mi je Maksim bio važan. Sad je malo drugačije.

Jeste li zaljubljeni?
- Trenutno ne.

Da li vam je razvod poljuljao veru u ljubav i brak?
- Ne, nikako. Mislim da ništa na svetu ne može da mi poljulja veru u ljubav. Ili ste neko ko voli i ume to da radi, ili niste. Ne može jedna osoba ili situacija to da promeni. Razvod je normalna stvar i, nažalost, u poslednje vreme nimalo šokantna. Znam mnogo razvedenih parova, ali i onih koji izgledaju kao da će se ostati zajedno do kraja života. I sama sebi želim još najmanje dva-tri braka. Stalno se šalim sa tatom kako imam još fore, u crkvi mogu da se venčam još dva puta. Volim svadbe, divno mi je to kad okupite prijatelje i zajedno sa njima slavite svoju ljubav. Ljubavi se ne treba stideti. Pa šta ako se zaljubite tri puta, i volite tri puta, i razvedete se tri puta? Ja sam jedna od tih “sve ili ništa” osoba i takva sam i u poslu, i u ljubavi, i kao majka.