Jelena i Zoran Žika Živanović: Jak zagrljaj, stisak i tišina sa bivšim članovima "Zane" (foto)

Autor:

29.06.2019 20:05

Foto:

Foto:



Zahvaljujući dobroj volji i spletu pozitivnih okolnosti, Jelena i Zoran Žika Živanović okupili su u Beogradu većinu bivših članova grupe, među kojima je bio i Radovan Jovićević koji se odselio u Ameriku 1999.

Spletom neočekivanih okolnosti kakve samo život ume da izrežira, bivši članovi grupe Zana, rasuti po svetu, našli su se u Beogradu svi u isto vreme, i tu su sa sadašnjim članovima organizovali susret pun emocija, smeha i lepih sećanja. Lideri benda Jelena Živanović i Zoran Žika Živanović otkrivaju detalje devetočasovnog druženja.

Tekstopisac Marina Tucaković godinama sarađuje sa grupom Zana

Bivši članovi grupe Zana žive sada na raznim krajevima sveta. Otkud to da se odjednom svi nađete u Beogradu?

Žika: Sve se u stvari desilo veoma brzo i neočekivano. Naš bivši bubnjar Saša al Hamed saznao je da Radovan Jovićević dolazi iz Amerike u Beograd i odmah mi predložio da nam organizuje susret. Pristao sam. Prošlo je dvadeset godina otkako se Radovan i ja nismo videli.

Zoran Žika Živanović: Mukotrpna potraga za izgubljenim čulima

Kako je izgledao susret između vas i Radovana?
Žika: Jak zagrljaj, stisak i tišina. To dovoljno govori. Susret dvoje ljudi koji su mnogo toga zajedno prošli, a dugo se nisu videli. Kada su se stišale emocije, pričali smo o svemu, najviše o našim porodicama.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Kako se desilo da i bivša pevačica Nataša Gajović bude tu?
Žika: Kao i uvek u životu, počele su da se slažu i ostale kockice. Nekoliko dana pre nego sam čuo da Radovan dolazi u Beograd iz Dubaija je stigla i Nataša Gajović. Potom je vest da su njih dvoje u Beogradu došla i do prvog gitariste grupe Zana Igora Jovanovića, koji je odmah doleteo iz Belgije, gde sada živi.

Zoranov i Radovanov susret bio je veoma emotivan

Čija je ideja bila da se onda svi zajedno okupite?
Žika: Ja sam tada rešio da na jednom ručku okupim zapravo skoro sve muzičare koji su svirali u Zani tokom ovih 39 godina koliko grupa postoji. Tekstopisac Marina Tucaković i njen suprug, kompozitor Aleksandar Radulović Futa, takođe su se rado odazvali mom pozivu.

Marina Tucaković otvoreno o bolesti, željama i prijateljima na estradi

Koliko vas je bilo?

Jelena: Kad smo seli sa sto, bilo nas je četrnaestoro. Falili su samo Zana Nimani, Nataša Živković i Sale, prvi bubnjar benda. Nažalost, među živima više nisu basista Bogdan Dragović i bubnjar Pavle Nikolić.
Žika: Skoro sve vreme sam u kontaktu sa bivšim članovima Zane. Jedino se s Radovanom nisam ni video ni čuo punih dvadeset godina. Eto, sad je došlo vreme i za to. Imali smo mnogo toga jedan drugom da ispričamo.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Kako je proteklo druženje?

Žika: Vreme koje smo proveli u restoranu prošlo je neverovatno brzo, mada smo se družili devet sati. Najviše je bilo radosti i smeha. Svako je sa svakim hteo da priča.
Jelena: Našli smo se u dva posle podne, a rastali jedan sat pre ponoći. Mislim da nam je tih devet sati bilo malo da se ispričamo.

Marina Tucaković sa pevačicama Natašom Gajović i Jelenom Živanović

O čemu ste razgovarali?
Žika: Neverovatna energija je kružila među svima nama. Prisećali smo se nekih događaja koji su pratili karijeru benda i sve je bilo tako ludo. Svako od nas se prisetio nekog svog bisera. Bio je to fantastičan dan, istorijski, u kome je svako od nas mogao da bude samo ponosan što je utkao deo sebe u Zanu.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Da li ćete nastaviti sa ovakvim okupljanjima?
Jelena: Nadam se da ćemo i dalje moći da se srećemo bez obzira na to što živimo na raznim krajevima sveta.

Kakvi su dalji planovi grupe Zana?
Žika: Planiram da sledeće godine objavim dokumentarni film koji će dotaći sve stvari koje je bend uradio do sada. U toku ove ili naredne godine voleli bismo da održimo koncert u anplagd verziji, najverovatnije u Kombank dvorani. Nikada nismo nastupali na taj način, a ideja je da se krene i na turneju. Ono što najpre želim jeste da sve bivše članove benda, kao i Jelenu i mene, služe dobro zdravlje i sreća u životu.