Radmila Živković: "Ministarka" se brzo oporavlja

Autor:

04.07.2019 21:00

Foto:

Foto:



Samo dve nedelje pošto je imala zdravstvenu smetnju zbog koje je bila smeštena u bolnicu Sveti Sava, slavna glumica Radmila Živković vratila se na scenu Narodnog pozorišta, a predstojećeg leta će, kako kaže njena kćerka Bojana Bambić, izbegavati stres i baviti se enigmatikom

Glumica Radmila Živković (66), kojoj je početkom juna pozlilo uoči predstave “Gospođa ministarka” gde tumači glavnu ulogu, vratila se na scenu posle dve nedelje pauze i bolničkih ispitivanja.

- Dobro sam, sve je u redu - poručila je prvakinja Drame Narodnog pozorišta uoči predstave “Nečista krv” u kojoj igra Simku kupačicu.

Ulogu je donela briljantno i još jednom isprovocirala publiku da joj aplaudira. U prilog potpunom oporavku svedoči i činjenica da će do kraja sezone odigrati i predstave “Hasanaginica” i “Ožalošćena porodica”, u kojima takođe tumači zapažene role.

Njena kćerka, glumica Bojana Bambić, ističe da je Radmila odlično prošla, te da se posle bolničkih ispitivanja oseća dobro, ali da ipak mora da povede više računa o zdravlju.

- Uoči “Ministarke”, u kojoj zajedno igramo, mama je doživela tranzitorni ishemični atak, skraćeno TIA, prolazno žarišno moždano oštećenje praćeno neurološkim ispadima koji se brzo i potpuno povlače, najkasnije za 24 časa. On najčešće prethodi moždanom udaru i jedan je od ozbiljnih signala da se treba više posvetiti zdravlju. Na sreću, svi su reagovali brzo i profesionalno i mama je narednih sedam dana provela u bolnici Sveti Sava na svim mogućim ispitivanjima, koja su pokazala da je, bogu hvala, sve u najboljem redu. Oporavlja se i po savetima doktora izbegava stres i nerviranje. Kažem joj da sada mora da vodi život u balonu, bez negativnih spoljnih uticaja, i da rešava sudoku - objašnjava Bojana.

Nastavak teksta na sledećoj strani...

ŠEKSPIR JE NOVI IZAZOV

Legendarna “Gospođa ministarka”, u kojoj Radmila briljira već punih četrnaest godina, trebalo je da bude igrana 28. juna, ali je otkazana jer je veoma zahtevna za glumicu, traje puna tri sata.

- “Ministarka” se neće igrati do kraja sezone jer je teška svima, a posebno njoj, pošto je sve vreme na sceni i vuče predstavu. Otkazana je da bi se mama malo odmorila - naglašava Bojana.

Koliko je proslavljena dramska umetnica optimistična govori i izjava: “U cvetu sam mladosti i tek ću da se dokazujem, očekuju me zanimljive uloge i karijera.”

Jedna od njih svakako će biti i u predstavi “San letnje noći”, koju režira Kokan Mladenović, gde će Radmila glumiti zajedno sa kćerkom Bojanom. Probe su počele nedavno, komad je izuzetno zahtevan i sve likove tumače žene, a njime se Šekspir, posle dvadeset godina, ponovo vraća u Narodno pozorište i biće izveden 6. oktobra, na otvaranju nove, 151. sezone.

Maja Gašić

Autor