Dragica Radosavljević Cakana: Drugo venčanje za srebrni jubilej

Autor:

05.07.2019 20:00

Foto:

Foto:Na dan kada su pre dvadeset pet godina sklopili građanski brak pevačica Dragica Radosavljević Cakana i njen suprug Nebojša Negić nameravaju da sklope i crkveni odlučni da još jednom afirmišu svoju ljubav

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana (61) uskoro će se sa suprugom, advokatom Nebojšom Negićem, venčati u crkvi. Biće to kruna njihove ljubavi koja traje već četvrt veka. Cakana otkriva da su taj čin već duže vreme pokušavali da organizuju, ali svaki put su im se planovi poremetili.

- O crkvenom venčanju razgovaramo poslednjih pet godina. Međutim, kad god bismo ga isplanirali, uvek se događalo nešto nepredviđeno. Prvo su nam bliski prijatelji otišli na nekoliko godina u inostranstvo, a želeli smo da oni prisustvuju ceremoniji, zatim je Nešina kćerka ostala u drugom stanju, pa se rodio mali Petar i onda je venčanje palo u drugi plan. Nadam se da ćemo to uskoro realizovati, odnosno da ćemo na taj način krunisati 25. godišnjicu braka. Građansko venčanje je bilo u krugu najbližih, članova porodice i kumova, i nismo pravili veliko slavlje.

Nastavak teksta na sledećoj strani...

KOMPLIKOVANA PROCEDURA

Supružnici kažu da im je oduvek bila želja da se venčaju u crkvi, a u jednom trenutku poželeli su da to urade u Moskvi, gde poslednjih godina živi pevačicina kćerka Marija s porodicom.

- Za crkveno venčanje u Ruskoj Federaciji strancima je neophodno pribavljanje posebnih dozvola. Kako je taj proces komplikovan i dugo traje, odustali smo od te ideje. Mnogi prijatelji nas pitaju zašto se nismo do sada venčali u crkvi. Verujem da mora postojati neki razlog, odnosno da je trebalo da sačekamo pravo vreme da bismo to uradili. Čin sjedinjenja pred Bogom deluje mi svečanije i važnije od sklapanja građanskog braka. Kad nekog iskreno volite, privrženost mu pokažete i na taj način. Za 25 godina braka mnogo toga smo prošli zajedno. Osim ljubavi, sve vreme se međusobno poštujemo i praštamo jedno drugome.

Slično kao na građanskom venčanju, i na crkveno Dragica i Nebojša nameravaju da pozovu najuži krug prijatelja i familije.

- Iako sam javna ličnost, nemam nameru da od venčanja u hramu pravoslavne crkve pravim javnu manifestaciju. Neću biti u venčanici, nego u posebnoj haljini, a Nebojša će nositi odelo - iskrena je Cakana.

Maja Gašić

Autor